Auto Portal - BOSCH TESTER ZA DIJAGNOSTIKU UPRAVLJAČKOG UREĐAJA KTS
BOSCH TESTER ZA DIJAGNOSTIKU UPRAVLJAČKOG UREĐAJA KTS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 13 Listopad 2010
Image

S testerom za dijagnostiku upravljačkih uređaja KTS Truck, razvijenim posebno za potrebe radionica za gospodarska vozila, i s pripadajućim softverskim paketom Esitronic Truck, Bosch je upotpunio svoj opsežni program dijagnostičke tehnike i rezervnih dijelova za transportere, teške kamione, autobuse i prikolice. Bosch nudi dvije verzije novog testera za dijagnostiku upravljačkog uređaja KTS za gospodarska vozila: kao modul KTS (KTS Truck) za korištenje s osobnim ili prijenosnim računalom već prisutnim u radionici i kao cjelokupni sustav KTS 800 Truck s također novo razvijenim dijagnostičkim kontrolnim uređajem (DCU), robusnim tablet računalom. Modul KTS može se preko bluetooth veze klase 1 povezati sa svakim uobičajenim osobnim računalom. Bežični modul jamči prijenos podataka u radionici bez smetnji do 100 metara. Tako bez problema premošćuje velike udaljenosti koje su zbog duljine vozila u radionicama za gospodarska vozila uobičajene. U opseg isporuke testera KTS Truck u praktičnom koferu za uređaje spada i bluetooth stick za uporabu na osobnim računalima koja ne raspolažu opcijom bluetooth. Osim toga se isporučuje i OBD dijagnostički kabel te univerzalni set adaptera. Posebni dijagnostički priključni kablovi za ostale vrste gospodarskih vozila dostupni su kao dodatna oprema.

Image
Bosch KTS Truck i KTS 800 Truck za dijagnostiku gospodarskih vozila

S testerom KTS 800 Truck radionicama za gospodarska vozila na raspolaganju je cjelokupni sustav s mogućnošću mobilne primjene. Novi dijagnostički kontrolni uređaj (DCU) koncipiran i za upravljanje ostalim Boschevim sustavima za testiranje, opremljen je velikim ekranom osjetljivim na dodir od 13 inča te ima posebno robusno kućište s praktičnom drškom. Modul za dijagnostiku upravljačkog uređaja i ovdje je preko bluetooth veze povezan s dijagnostičkim kontrolnim uređajem. Nove testere KTS Truck i KTS 800 Truck pokreće radionički softver Esitronic Truck koji je također posebno razvijen za radionice za gospodarska vozila. Softverski paket pokriva široko područje transportera, kamiona, prikolica i autobusa koji su uobičajeni na europskom tržištu. Softver Esitronic Truck osim dijagnostike upravljačkih uređaja sadrži i tehničke informacije poput spojnih shema, uputa za servis i popravke kao i sistemske informacije. Osim toga na raspolaganju stoje i katalozi rezervnih dijelova uključujući i podatke Boschevog kooperacijskog partnera ZF Services, također sa servisnim informacijama, uputama za ugradnju i demontažu proizvoda ZF. Intuitivno upravljanje novim softverom Esitronic Truck orijentira se prema uspješnoj filozofiji upravljanja Boschevim dijagnostičkim uređajem KTS 340.

Image
Esitronic – softver za radionice razvijen je posebno za kamione, s podacima o vozilu i servisnim informacijama, također iz servisa ZF

Kao i za radionice za osobna vozila Bosch servisima za gospodarska vozila nudi široki program rezervnih dijelova s kvalitetom originalnih dijelova i opsežni asortiman dijagnostičke tehnike sa sistemskom analizom vozila, analizom ispušnih plinova, podvozja i sustava za kočenje, sustavima za popravak vozila na dizelski pogon i servisiranjem guma. U Europi se osim toga proširuje i ponuda programa obuke za servise s posebnim edukacijama o tehnici gospodarskih vozila. Za podršku kod većih tehničkih problema radionice za servisiranje gospodarskih vozila mogu se obratiti i na Boschev dežurni telefon za tehnička pitanja. Radionice mogu ovdje dobiti savjete od stručnjaka koji posjeduju opsežno znanje iz prakse, a na raspolaganje stavljaju i tehnički know how iz Boscha kao sistemskog dobavljača iz područja razvoja i originalne opreme. Osim toga se pomoću softvera Esitronic Truck može primijeniti i nova online dijagnostika. Kod ove prvoklasne usluge Boschevi se stručnjaci preko internetske veze uključuju izravno u dijagnostički sustav u radionici i vode mehaničara korak po korak kroz tijek ispitivanja. Bosch će k tome od 2011. godine nuditi i opsežni vrhunski paket specijaliziran za radionice za gospodarska vozila, koji će se sastojati od dijelova, alata, opreme za radionicu, obuke i tehničkih informacija.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 12 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL