Auto Portal - BOSCH ALATI I MJERNI UREĐAJI ZA POPRAVAK COMMON RAIL INJEKTORA
BOSCH ALATI I MJERNI UREĐAJI ZA POPRAVAK COMMON RAIL INJEKTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 14 Listopad 2010

Image

Mala potrošnja i izvrsne performanse modernih dizelskih motora proteklih su godina doveli do pravog procvata dizela koji traje i dalje. Bosch common rail visokotlačne pumpe i injektori imaju veliki udio u tom razvoju. Diljem svijeta upotrebljava se već 50 milijuna sustava za ubrizgavanje dizela, a time i više od 340 milijuna injektora. Tako i sve više vozila s visokotlačnim sustavom za ubrizgavanje dolazi u radionice u svrhu dijagnostike i popravaka. Bosch pruža podršku radionicama pomoću posebnog koncepta za popravak dizelskih vozila. Ono što je 2005. godine započelo s prvom razinom, zamjenom mlaznica, danas se razvilo u cjelokupnu ponudu za popravke. Bosch sada s novom razinom koncepta popravaka radionicama nudi potreban alat i mjerne uređaje za profesionalni popravak common rail injektora. Tako se svi pojedinačni dijelovi mogu po potrebi zamijeniti. S novim paketom za popravke radionica mogu se popraviti svi aktualni Boschevi injektori do 1800 bara koji su upravljani magnetskim ventilom, kako za osobna (CRI 1.0-2.2) tako i za gospodarska vozila (CRIN 1-3). Alati i mjerni uređaji iz paketa za popravke razvijeni su na temelju serijske proizvodnje common rail injektora kod Boscha. Tako radionica može profesionalno obaviti popravke na dizelskim vozilima i svojim klijentima ponuditi povoljne popravke visoke kvalitete u skladu s aktualnom vrijednošću.

Image

Stroži propisi o ispušnim plinovima i funkcije koje proizlaze iz toga, poput predubrizgavanja, doveli su do toga da common rail injektore treba proizvoditi i podešavati sa sve užim tolerancijama. To postavlja visoke zahtjeve i za popravke. Zato novi paket za popravke dizelskih injektora sadrži mjerne uređaje kako bi se vrijednosti koje treba podesiti obuhvatile s preciznošću tisućinke milimetra. Tako se mogu otkriti mogući uzroci kvarova, a funkcijski parametri injektora precizno izmjeriti. Radionica na taj način može postaviti ista visoka mjerila kvalitete na području dijagnostike i popravaka kakva postavlja i u pogonu. Opsežni softver za popravke s integriranom bazom podataka pruža pomoć mehaničarima za motorna vozila kod svih mjerenja i utvrđenih tijekova rada. Optimalna pretpostavka za stručnu primjenu opsežnog paketa za popravke injektora je obuka u Bosch centru za obuku. Zato Bosch svim radionicama koje će obavljati zahtjevne popravke CRI/CRIN preporuča sudjelovanje u uvodnoj obuci. Osim toga stručnjaci za dizelske sustave dežurnog Boschevog telefona za tehnička pitanja pomažu kod problema koji se javljaju kod praktičnog rada u radionici.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 13 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL