Auto Portal - DOBRO JE ZNATI
DOBRO JE ZNATI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 17 Listopad 2010

Image

Prvi automobil koji se počeo proizvoditi na pomičnoj traci nije bio Ford T, kako misli većina 'stručnjaka' za automobilsku industriju, nego Oldsmobile Curved Dash iz 1903. (na slici). Koristila se za proizvodnju motora i pogona. Premda se Henry Ford proslavio po pokretnoj traci za montažu legendarnog modela T, uvedenoj 1913., prvu pokretnu traku za montažu šasija pokrenuo je 1911. Oldsmobile. I još nešto: taj genijalni princip organizacije proizvodnje nije izum automobilske industrije! Pomična traka počela se koristiti 1898. u mesnoj industriji, a godinu dana kasnije u industriji satova.

(žm)

Image
Najveća revolucija koju uvodi Ford je što su se šasije vukle lancima brzinom od 2 metra u minuti, na liniji dugoj više od 100 m

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 17 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL