Auto Portal - 1. ISTRA RALLY DONIO RADOST POSADI ŠEBALJ I KLINC
1. ISTRA RALLY DONIO RADOST POSADI ŠEBALJ I KLINC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 18 Listopad 2010

Image

Na trećoj utrci Prvenstva Hrvatske posada Juraj Šebalj i Toni Klinc ispunila je vlastita očekivanja plasmanom na treće mjesto ukupnog poretka 1. Istra rallya koji se u petak 15. i subotu 16. listopada vozio u okolici Pule. Usprkos manjim problemima s mjenjačem Mitsubishi Lancera Evo IX Šebalj i Klinc uspjeli su se nositi s brzim Talijanima u automobilima klase S2000, kao i znancima s domaćih staza Nikom Pulićem i Mađarom Janoszem Szilagyem. Nakon 9 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom Matteom Gambom u Peugeotu 207 S2000 iznosio je 32,9 sekudni, dok je prednost nad četvrtoplasiranim Pulićem u Lanceru Evo IX bila gotovo ista – 32,5 sekundi. Vrlo brz reli na čijem su se startu našle 62 posade uzeo je svoj danak, pa su se tako na cilju pojavila samo 42 automobila. Nakon uspjeha u Puli Juraj Šebalj i Toni Klinc preuzeli su vodstvo u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske, ali i potvrdili osvajanje naslova u Prvenstvu Hrvatske. Sezona završava utrkom u Poreču koja će se voziti u vikendu od 12. do 14. studenog.

Image

Juraj Šebalj: 'Konkurencija u Puli bila je strašna. Čestitam Talijanima Matteu Gambi i Luci Cantamessi koji su bili izuzetno brzi. Pokušao sam ih pratiti, u nekoliko sam navrata iskušavao sreću, te se vozio na rubu svojih, ali i mogućnosti automobila. Još jednom se pokazalo da sam teško mogao parirati njihovim vozilima klase S2000. Žao mi je što je Dušan Borković koji se u Istri natjecao za prvenstvo Srbije odustao, jer smo vodili zanimljivu borbu. Niko Pulić također je bio dobar, dobivao me na kraćem brzincu, a ja njega na dužem, što je na kraju i presudilo. Nadam se da ću ga vidjeti na posljednjoj utrci sezone za mjesec dana u Poreču.'

(dvk)

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 17 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL