Auto Portal - BOSCH DENOXTRONIC2 RETROFIT
BOSCH DENOXTRONIC2 RETROFIT PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 21 Listopad 2010

Image
- Denoxtronic2 Retrofit je inovativno rješenje Boscha, dodatne opreme za čiste dizelske motore
- Učinkovita naknadna obrada ispušnih plinova za motore gospodarskih vozila, stacionarne i brodske motore
- Denoxtronic2-upravljački uređaj s dodatnim senzorima

U svrhu smanjenja emisije dušikovog oksida (NOx) kod dizelskih motora Bosch je razvio sustav za naknadnu obradu ispušnih plinova Denoxtronic. Od 2004. godine sustav se dokazao u serijskoj primjeni u motorima gospodarskih vozila. U dizelskim motorima za osobna vozila sličan sustav primjenjuje se od 2009. godine također u originalnoj opremi. Tako dizelski motori ispunjavaju primjerice strogi standard za ispušne plinove Euro 6. Bosch sa sustavom Denoxtronic2 Retrofit-System sada nudi i rješenje za nadogradnju za učinkovitu naknadnu obradu ispušnih plinova i za motore gospodarskih vozila, stacionarne i brodske motore. Poput sustava u originalnoj opremi i rješenje za dodatnu opremu postiže smanjenje emisije dušikovog oksida za do 90 posto.

Image
Bosch Denoxtronic2 - dodatna oprema s razvijenim serijskim komponentama

Denoxtronic u kombinaciji s katalizatorom SCR (selektivna katalitička redukcija) pretvara dušikove okside u dizelskim motorima u bezopasan dušik i vodenu paru. U tu svrhu se u ispušni sustav kao redukcijsko sredstvo ubrizgava otopina uree i vode. U svrhu nadogradnje sustava Denoxtronic2 Retrofit dizelski se motor oprema dovodnim modulom, modulom za doziranje i katalizatorom SRC. Bosch za to upotrebljava komponente Denoxtronic2 koje se primjenjuju i u originalnoj opremi. Upravljački uređaj u dovodnom modulu Denoxtronic pomoću dodatnih senzora izračunava količinu potrebnog redukcijskog sredstva za aktualni rad motora. Redukcijsko sredstvo se zatim ubrizgava preko modula za doziranje. Pritom Denoxtronic2 Retrofit funkcionira bez uplitanja u elektroničko upravljanje motorom ili CAN-sabirnicu. Budući da se sustav za naknadnu obradu ispušnih plinova koji se sastoji od komponente Denoxtronic2 i katalizatora SCR mora prilagoditi dotičnom motoru, konfiguraciju u pravilu preuzimaju sistemski integratori.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 19 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL