Auto Portal - RED BULLOV DVOJAC NA ČELU STARTA UTRKE ZA VN JUŽNE KOREJE
RED BULLOV DVOJAC NA ČELU STARTA UTRKE ZA VN JUŽNE KOREJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 23 Listopad 2010

Image
Objavljeno 23.10.2010. u 08:25 sati

Sudbina održavanja VN Južne Koreje na potpuno novoj stazi bila je neizvjesna sve do prije 14 dana, ali organizatori su je nekako uspjeli sklepati na brzinu, premda puno toga nije završeno na vrijeme. Ipak asfalt je tu, i boksovi, te su treninzi i kvalifikacije održani. Vozači i šefovi momčadi veliku su muku imali s izuzetno prašnjavom stazom na novom asfaltu, pa se cijelo vrijeme treninga i same kvalifikacije pokazalo kako je iz kruga u krug staza sve brža kako se na prašnjavi asfalt polagalo sve više gume s bolida. No, i pored otežanih uvjeta za vozače, velikih nezgoda srećom nije bilo, ali skoro nijedan vozač nije prošao, a da nije iskušao čari laganog izlijetanja bez posljedica, ostavljajući iza sebe ogroman oblak prašine.

Image

Prvu kvalifikacijsku rundu uobičajeno nisu prošli bolidi najsporijih momčadi HRT, Virgin i Lotusa, a kao sedmi najsporiji, ali najbrži od najsporijih, ovaj put im se pridružio Liuzzi u bolidu Force India. Drugi krug kvalifikacija nije uspio proći Petrov koji je imao loš dan pa je zabilježio tek 15. mjesto što je vidno razočaralo Petrova, a kako iz prošle utrke donosi kaznu 'minus 5 mjesta' u utrku će startati tek kao 20-ti. Sve tri runde kvalifikacija pokazale su da će se svi vozači prvoplasirane tri momčadi – Red Bull, Ferrari i McLaren boriti skoro ravnopravno, jer njihovi su zaostaci bili minimalni. Premda su treninge i prve dvije runde kvalifikacija bili najbrži i dominirali oba vozača Ferrarija i Hamilton u McLarenu, kao i puno puta u dosadašnjoj sezoni na kraju su najbrži u završnoj rundi kvalifikacija bili vozači Red Bulla. Tako je svoj 14. pole position u svojoj karijeri postigao Vettel koji starta prvi, a s minimalnim zaostatkom drugi će startati njegov momčadski kolega Webber. Držimo palčeve da će obojica odličan rezultat kvalifikacija pretočiti u jednako uspješna mjesta na kraju utrke, što im prečesto ove sezone nije uspijevalo.

Image

U drugom redu startat će vrlo brzi Alonso u Ferrariju, te do njega s četvrtog isto tako brzi Hamilton u McLarenu. Prema postignutim vremenima između tih četiri vozača trebali bismo tražiti i pobjednika nedjeljne utrke za VN Južne Koreje. Premda iskazanom brzinom, ali ne i ostvarenim vremenom, u konačnici mogao bi u utrci iznenaditi vrlo postojan Massa u Ferrariju, dok bi u slučaju da se netko od prvih pet razbije ili im se nešto pokvari na bolidu mogli ugrabiti veliku količinu bodova i Button (koji je imao problema sa zagrijavanjem guma), te uvijek super brzi Kubica u Renaultu.

Davor Kindy

STARTNI POREDAK NA VN JUŽNA KOREA
Image
Petrov (Renault) kažnjen je s minus 5 mjesta zbog kazne koju je zaradio na prethodnoj utrci, pa starta sa 20. pozicije

POSTIGNUTA VREMENA NA KVALIFIKACIJAMA JUŽNA KOREA
Image

Zadnja Promjena ( Subota, 23 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL