Auto Portal - VOZAČI LOŠI GLUMCI, MOMČADI LOŠI REDATELJI OD GLEDATELJA RADE BUDALE
VOZAČI LOŠI GLUMCI, MOMČADI LOŠI REDATELJI OD GLEDATELJA RADE BUDALE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 24 Listopad 2010

Image

Radio komunikacija vozača s boksom koja se tijekom TV prijenosa pušta pokazala je pravo licemjerje momčadi kojim se varaju gledatelji. O čemu se radi, najbolje da to objasnimo na primjeru utrke za VN Južne Koreje. Kada su prvih 17 krugova bolidi kružili iza sigurnosnog automobila kako bi svojim gumama razgrnuli debeli sloj vode sa asfalta staze, prvo je Vettel javio da su uvjeti nešto bolji, ali da je još uvijek previše vode za sigurnu vožnju. Na isto pitanje Hamilton je izjavio da je sada OK i da se može voziti i da je to prava kišna utrka, a da bi minutu kasnije dodao da je staza spremna već za intermedia gume i čudio se zašto se već jednom utrka ne nastavi. Naravno da je u tom trenutku s Vettelom i Webberom na čelu Red Bullu odgovaralo da se utrka nastavi što kasnije, jer u tom trenutku se procijenilo da će se dijeliti samo pola bodova, a naravno da se McLarenu žurilo, jer ionako nisu imali što izgubiti.

Image
Pitanje Lewisa Hamitona oko momčadske taktike na VN Turske (2010):
Team - "Lewis we need you to save fuel. Both cars doing the same."
Lewis - "Jenson is closing in on me you guys."
Team - "Understood Lewis."
Lewis - "If I back off is Jenson going to pass me or not?"
Team - "No Lewis, No."

Slična situacija odigrala se i u 45. krugu VN Južne Koreje. U trenutku kada je staza bila samo malo mokra, Vettel je izjavio da ima problema s vidljivošću u dva zavoja i da ne vidi dobro procijeniti mjesto za kočenje, jer nema dovoljno svjetlosti s obzirom da naglo pada mrak. Nije prošlo ni pola minute, a boks McLarena je uputio usmjereno pitanje Hamiltonu – Kakva ti je vidljivost na stazi?, na što je on naravno odgovorio- vrlo dobra! S obzirom da je krug kasnije eksplodirao motor Vettela, više nego očito je bilo da su se nadali prekidu utrke zbog mraka, a kako se u tom trenutku Hamilton približavao, njegova momčad je nagovorila Hamiltona da kaže suprotno od onoga što je rekao Vettel (u ovom slučaju Hamilton je bio u pravu).

Image
Nije, nije, nije mi otpao kotač, to je leteći tanjur

Toliko o objektivnosti i moralu vozača, momčadi, a i same krovne organizacije FIA. Na taj način pokušava se podvaliti javnosti svoja istina, a ne realne situacije do kojih dolazi, te se pokušava manipulirati gledateljstvom. Ovakvim podcjenjivanjem gledateljstva vozači se pretvaraju u očajno loše glumce bez talenta, marionete koje govore što im drugi narede, a momčadi postaju loši režiseri. Pri tom sve se radi s blagoslovom FIA te ovakvim ponašanjaem u TV prijenosu od svjetskog gledateljstva radi budale.

Davor Kindy

Pogledajte video s ovogodišnje utrke za VN Njemačke i kako se namješta ilegalni poredak unutar momčadi Ferrarija uz paralelni osvrt na sličan događaj iz 2002. godine na VN Austrije:

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 24 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL