Auto Portal - VOLKSWAGEN AMAROK STIGAO NA NAŠE TRŽIŠTE
VOLKSWAGEN AMAROK STIGAO NA NAŠE TRŽIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 28 Listopad 2010

Image

O VW Amaroku već smo nekoliko puta pisali i s obzirom da se proizvodi u Južnoj Americi, a prodaje uglavnom na tom kontinentu, sve informacije doimale su se jako daleko od nas. Međutim Amarok je prešao ocean i došao u Europu,. Pa tako i do nas. Tvrtka P.Z.Auto i njen dio odgovoran za prodaju gospodarskih vozila pripremio je hrvatsku prezentaciju za novinare i potencijalne kupce. Mjesto prvih probnih vožnji tako je održano na motokros stazi u Zaboku, gdje smo se kao koza penjali po zagorskim bregima koji su bili dovoljno sklizavi s obzirom na puno kiše unatrag nekoliko dana. Sveukupno po asfaltu smo prešli tek desetak kilometara, a ni po motokros stazi nismo više, ali mala prevaljena udaljenost i nije nešto neobično s obzirom da smo se sa serijskim modelima penjali i spuštali po strmim brdima u prvom stupnju prijenosa kako to i dolikuje off-road vožnji.

Image
VW Amarok u elementu – ima sva svojstva kao i pravi terenac pa mu blato ne predstavlja nikakav problem, a opet pruža komfor i luksuz osobnog automobila više klase

VW Amarok spada u tzv. jednotonsku klasu pick-upova, pri čemu se navedena masa odnosi na njegovu korisnu nosivost. Amarok na hrvatsko tržište dolazi sa tri motora (Bi-TDI 163 KS; TDI 122 KS; TSI 160 KS), dvije karoserijske verzije (Single i Double Cab s teretnim otvorenim prostorom), te sa tri vrste prijenosa snage – kao 4x2 sa stalnim pogonom samo na stražnje kotače, 4MOTION Heavy Duty pogonom koji se po želji može iz 4x2 pretvoriti u 4x4 pogon uz redukciju po želji, te kao verzija 4MOTION Permanent koja ima stalan pogon na sve kotače.

Image

Cijene još trenutačno nisu poznate i bit će objavljene tijekom prosinca 2010. godine, ali iz tvrtke P.Z.Auto najavljuju da će biti izuzetno konkurentne i na razini trenutačnih konkurenata na tržištu. S obzirom da je VW Amarok oblikom i onim što nudi dovoljno drugačiji od poznate konkurencije za očekivati je i odlična reakcija hrvatskih kupaca. Opširniji prikaz iskustva s off-roaderske prezentacije novog VW Amaroka možete pročitati već u petak ujutro, a do onda možete uživati i u već do sada objavljenim člancima.

Davor Kindy

VW AMAROK DOBIO NAGRADU INTERNATIONAL PICKUP AWARD
VW AMAROK STIŽE U EUROPU
VW GOSPODARSKA VOZILA NA IAA SALONU U HANNOVERU
VOLKSWAGEN AMAROK SLUŽBENO PRATEĆE VOZILO NA RALLYJU DAKAR
VOLKSWAGENOV PICK-UP ZVAT ĆE SE AMAROK

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL