Auto Portal - VOZILI SMO NOVI VOLKSWAGEN CADDY
VOZILI SMO NOVI VOLKSWAGEN CADDY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 29 Listopad 2010

Image

Volkswagen gospodarska vozila su na Sajmu gospodarskih vozila, koji se u Hannoveru održao od 23. do 31. rujna 2010., predstavila kao svjetski novitet, novu generaciju VW Caddy. Caddy je kompaktno gradsko dostavno vozilo koje je usavršeno u svim područjima. Jasno vidljivi dizajnerski geni marke Volkswagen, serijski ESP na svim verzijama, kompletno novi program opreme, smanjeni troškovi održavanja zahvaljujući šest novih TDI motora i četverocilindričnim TSI motorima. Sve to čini novi Caddy jednim od najinovativnijih i najsigurnijih kompaktnih dostavnih vozila na svijetu. Caddy s tehnologijom BlueMotion, koji u furgonskoj izvedbi sa 102 KS troši samo 4,9 l/100km dizelskog goriva s jednim spremnikom goriva ima doseg preko 1100 km.

Image
Novi prednji dio nosi DNA novog Volkswagen dizajna

Šest novih TDI i TSI motora imaju do 21% nižu potrošnju goriva. Novi Caddy ima drugi red sjedala s mogućnosti vađenja, a veliki doprinos štednji je i dodatno smanjeni troškovi održavanja. Sve ti čini novi Caddy jednim od najinovativnijih gradskih dostavnih vozila i kompaktnih kombija. Globalno je treća generacija Caddyja prodana u oko 800.000 primjeraka u samo 6 godina (2004. do 2009.). Novi Caddy sada obećava dinamični nastavak te priče o uspjehu. Caddy je prvo gradsko vozilo i kompaktan kombi u ovoj klasi koji je opremljen ESP-om u standardnoj opremi svih modela.

Image
Nova generacija ESP-a u standardnoj opremi svih modela

Novi Caddy također će biti jedino vozilo u ovom segmentu tržišta dostupno s opcijom učinkovitog 6 ili 7-stupanjskog direct shift gearbox (DSG) mjenjača i sustavom pomoći za kretanje uzbrdo. Naravno, nova generacija ovog popularnog vozila ponovno je dostupna s produženim međuosovinskim razmakom (Maxi) i – jedinstveno u ovom segmentu – s (4MOTION) pogonom na sva četiri kotača. 4MOTION je dostupan i za Caddy i Caddy Maxi. Po prvi puta se drugi red sjedala u potpunosti može izvaditi na svim modelima. Caddy s 5 sjedala tako ima, natovaren do krova, obujam teretnog prostora do 3030 litara, dok za Caddy Maxi ta brojka iznosi 3880 litara. Novi Caddy također se po želji može naručiti s trećim redom sjedala (standardna oprema u Caddy Maxi Trendline i Comfortline) i također može primiti do sedam osoba. Šest novih vrhunskih motora: Novi benzinski i dizelski motori Caddyja izrazito su učinkoviti (svi zadovoljavaju Euro 5 normu ispušnih plinova). Svi su potpuno novi u ponudi i opremljeni su turbo punjačem s direktnim ubrizgavanjem goriva.

Image
Redizajnirana unutrašnjost veće funkcionalnosti i elegancije

Turbo dizelski motori: Dizelski motori s turbo punjačem sa četiri ventila (TDI) 55 kW (75 KS), 75 kW (102 KS), 81 kW (110 KS) i 103 kW (140 KS). Svi TDI motori sada rade s vrlo tihim i učinkovitim common rail direktnim ubrizgavanjem. Svi TDI motori također su u standardnoj opremi kombinirani s dizelskim filtrom čestica. 102 KS TDI može se po želji naručiti sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Za snažniji 140 KS TDI također je dostupan posebno dizajniran 6-stupanjski DSG mjenjač. 81 kW TDI je ekskluzivno dostupan kao 4MOTION model s pogonom na sva četiri kotača. BlueMotion: Najučinkovitiji model u ponudi je sada novi Caddy 1.6 TDI s BlueMotion tehnologijom (75 kW / 102 KS). Prosječna potrošnja: 4,9 l/100km dizela (furgon). To je jednako emisijama CO2 od maksimalno 129 g/km i potrošnji goriva od 0,6 litara nižoj od već štedljivog prethodnika s BlueMotion tehnologijom. Alternativno se 75 KS TDI također može naručiti s BlueMotion tehnologijom. Svaki Caddy opremljen BlueMotion tehnologijom ima Start/Stop sustav i automatsku regeneraciju akumulatora za iskorištavanje energije koja bi se inače gubila tijekom kočenja. S ovim sustavom, kada vozač makne nogu s papučice gasa ili ciljano koči, napon generatora se poveća i to se koristi za punjenje akumulatora. To smanjuje opterećenje motora, a time i potrošnju.

Image
Novi TDI i TSI motori značajno smanjuju potrošnju goriva, emisije i troškove

Za Caddy se koriste dva nova TSI benzinska motora. Tehničke karakteristike oba motora uključuju turbopunjač i direktno ubrizgavanje goriva. Iznimno štedljivi motori sa četiri cilindra razvijaju 63 kW (86 KS) i 77 kW (105 KS) iz obujma od 1,2 litre. Koliko su ustvari motori štedljivi vidi se na 105KS verziji koja ima prosječnu potrošnju goriva od samo 6,6 l/100km. U usporedbi s potrošnjom prethodnog modela potrošnja je niža za 1,6 litara (21 post)o. Još jedan štedljiv i iznimno ekonomičan benzinski motor za Caddy i Caddy Maxi je verzija s prirodnim plinom, preuzeta iz prethodne generacije, 2.0 EcoFuel (CNG) najveće snage 80 kW (109 KS).

Image

Četiri nove linije modela: Ponuda Caddy modela također je modificirana. To se odnosi i na poboljšanje razine standardne opreme, nove materijale unutrašnjosti, kola upravljača i drugih detalja opreme kao i restrukturiranje linije modela. Caddy je i dalje dostupan u varijantama furgon i ‘kombi’, koje s oko 70% čine najveći dio udjela u prodaji (furgon bez stražnjih bočnih prozora posebno za trgovce i obrtnike). Za kupce s profinjenijim zahtjevima u smislu specifikacije opreme, Volkswagen gospodarska vozila potpuno je reorganizirao razine opreme. Odmah su dostupne dvije linije modela Trendline i Comfortline. Trendline verzija mijenja Caddy Life, a najbolju Comfortline verziju mijenja uspješan elegantan poseban model ‘Style’.

Image

Kao novi vrhunski model također će biti dostupna Comfortline Edition (prethodno Style Edition) verzija, s kojom će Volkswagen gospodarska vozila ponovno nuditi vrlo ekskluzivnu verziju Caddyja. Također, još uvijek u ponudi je popularni kamper kombi, Tramper (i kao Caddy i Caddy Maxi). Novi elementi: Standardna oprema u svim verzijama: nova svjetla za dnevnu vožnju. Dodatna oprema u novoj ponudi uključuje adaptivna svjetla za zavoje (integrirana u prednja svjetla za maglu), krovni nosač (standardna oprema na Comfortline) i novo dizajnirani RNS 315 radio/navigacijski sustav.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Petak, 29 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL