Auto Portal - ALONSO KORAK DO NASLOVA SVJETSKOG PRVAKA
ALONSO KORAK DO NASLOVA SVJETSKOG PRVAKA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 13 Studeni 2010

Image
Objavljeno 13.11.2010. u 15:25 sati

Lako je moguće da će kvalifikacije za VN Abu Dhabi biti ključne za rezultat utrke, a samim time i koji će vozač osvojiti titulu Svjetskog prvaka u Formuli 1. Tijekom sva tri kruga kvalifikacija bolidi Red Bulla pokazali su da su najbrži na stazi, pri čemu je Vettel bio uvjerljivo brži od momčadskog kolege Webbera. No, same kvalifikacije su pokazale da će u borbi Alonsa, Vettela i Webbera u nastojanju osvajanja titule veliku ulogu imati i drugi vozači koji su bili iznenađujuće brzi s minimalnim zaostacima za vodećim. Tu prije svega mislimo na Hamiltona, Buttona, Schumachera i Rosberga, jer Mercedesov motor koji pokreće njihove bolide, osobito McLarenove bolide, izgleda da je na kvalifikacijama skoro jednako brz kao i Renaultov koji pokreće Red Bullove bolide. Ako se brzina kod svih spomenutih bolida (Red Bull, McLaren, Ferrari) održi konstantnom tijekom cijele nedjeljne utrke bit će izuzetno zanimljivo kako će ona završiti i kako će se raspodijeliti bodovi i tko će na kraju osvojiti titulu Svjetskog prvaka u Formuli 1.

Image

Prema startnom poretku najviše razloga za zadovoljstvo ima Alonso koji starta kao treći. S obzirom da Vettelu i Hamiltonu treba za osvajanje titule obavezno prvo mjesto u ovoj utrci, možemo očekivati da će se ova dva vozača od samog starta 'pokefati' za prvo mjesto, dok će stari lisac Alonso to pratiti s distance i glavna briga će mu biti da iza sebe zadrži Buttona i Webbera. Jer, ako se zadrži ovakav raspored do samog kraja utrke Alonso osvaja titulu Svjetskog prvaka. Lako se može desiti da netko od ovih vozača mora odustati zbog oštećenja u međusobnim dvobojima ili zbog vlastite pogreške padnu nisko u poretku, tako da ima bezbroj matematičkih kombinacija što i kako, koje ne možemo na ovom mjestu nabrojiti i izračunati. Jedno je sigurno da Alonso već na pola u džepu ima titulu, ali da ne ureknemo… Više o kalkulacijama koji od vozača može osvojiti titulu Svjetskog prvaka u Formuli 1 pročitajte u članku TKO ĆE BITI PRVAK, a u svakom slučaju ne propustite utrku za VN Abu Dhabija koja se vozi u nedjelju u 14 sati.

 

Davor Kindy

STARTNI POREDAK NA VN ABU DHABI
Image

Image

Zadnja Promjena ( Subota, 13 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL