Auto Portal - 11. RALLY POREČ OSVOJILA MAĐARSKA POSADA
11. RALLY POREČ OSVOJILA MAĐARSKA POSADA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 16 Studeni 2010

Image

Juraj Šebalj i Toni Klinc osvojili su drugo mjesto iza Mađara Janosza Szilagya i Anges Takacs na 11. Rallyu Poreč koji se 13. i 14. studenog vozio okolicom tog istarskog grada. Nakon 11 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom iznosio je samo 3,9 sekundi, dok je trećeplasirani Hermann Gassner sa suvozačicom Karin Thannhauser nakon posljednjeg brzinca ostao tek 1,7 sekundi iza Šebalja i Klinca. Rezultati prvih tri vozača svjedoče da se u Poreču i okolici vodila bespoštedna borba za pobjedu u posljednjoj utrci ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske.

Image
Juraj Šebalj i Toni Klinc osvojili su naslove u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske ispred Talijana Luce Rossettija, te u Prvenstvu Hrvatske ispred Rene Turka

Juraj Šebalj i Toni Klinc još su u listopadu u Puli osigurali naslov prvaka, tako da su u Poreču mogli nastupiti rasterećeno u utrci koju je završilo svega 25 posada. U sezoni u čijem su se kalendaru našle četiri utrke, s time da je Croatia rally bodovan kao dvije, Juraj Šebalj i Toni Klinc osvojili su naslove u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske ispred Talijana Luce Rossettija, te u Prvenstvu Hrvatske ispred Rene Turka.

Image

Juraj Šebalj: 'Brzinci su u Poreču bili izuzetno brzi i bilo je lako načiniti pogrešku na njima. Pri takvim brzinama pogreške se skupo plaćaju, pa smo zato tijekom cijele nedjelje vodili veliku borbu sa Szilagyem i Gassnerom. U posljednji smo brzinac ušli sa 6 sekundi zaostatka za Gassnerom i 5 za Szilagyem, te smo uspjeli uhvatiti dobar tempom kojim smo prestigli Nijemca, ali ne i Mađara. Drago mi je da je publika, koje je bilo u velikom broju, mogla uživati u zanimljivoj borbi. Ubrzavali smo jedni druge, a u tome su najviše profitirali gledatelji.'

(dvk)

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Studeni 2010 )
 
Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL