Auto Portal - MOŽE LI ME POLICIJA KAZNITI ZBOG SNIMKE BRZE VOŽNJE NA YOUTUBEU
MOŽE LI ME POLICIJA KAZNITI ZBOG SNIMKE BRZE VOŽNJE NA YOUTUBEU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 21 Studeni 2010

Image

Na YouTubeu sam objavio snimke prebrze vožnje na motociklu, od prije pola godine. Prije nekoliko dana došao mi je optužni prijedlog i poziv za sud, u vezi te snimke, u kojem piše da sam u lipnju 2010. počinio prekršaje prebrze vožnje. Što mi savjetujete i što mi je činiti na sudu?

Nikola V.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Kao vozač koji poštuje prometne propise i odgovoran građanin savjetujem vam da to više nikada ne radite, jer opasno ugrožavate i sebe i ostale sudionike u prometu. Kao pravnik, želio bih najprije razjasniti kako je utvrđeno da ste upravo vi bili vozač motocikla na snimci YouTubea. Je li u bilo kojem trenutku navedena jasna snimka vašeg lica? Vidi li se u bilo kojem trenutku registarska oznaka motocikla kojem ste (pretpostavljam) vlasnik? Ako to nije slučaj, optužbe protiv vas su, u pravnom smislu, na klimavim nogama. Na snimci se, očito, vidi brzinomjer vašeg motocikla, ali on ni propisan, niti baždaren za mjerenje brzine vozila u cestovnom prometu. Ako dođete na sud, savjetujem vam da se branite šutnjom, što je vaše zakonsko pravo, pa neka sud utvrdi činjenice kojima dokazuje vašu krivnju.

Image
Više nikada nemojte prebrzo voziti motociklom, niti automobilom, a na sudu se branite šutnjom

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 21 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL