Auto Portal - NOVA OPEL ANTARA SPAJA OFF-ROAD SPOSOBNOSTI I URBANI STIL
NOVA OPEL ANTARA SPAJA OFF-ROAD SPOSOBNOSTI I URBANI STIL PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 07 Siječanj 2011
Image

Nova Opel Antara spaja sportske, off-road sposobnosti i urbani stil s velikom funkcionalnošću i sigurnošću. S novom ponudom motora, izgledom karoserije i izvanredno udobnim interijerom, Antara je jedna od najatraktivnijih ponuda u SUV segmentu. Najprimjetnije promjene i poboljšanja na Opel Antari dolaze kod ponude motora. Posve je obnovljena ponuda motora koji sada svi ispunjavaju normu o ispušnim plinovima Euro 5. Motori su dobili dodatnih 30 KS pa su postignute bolje vozne performanse te značajno smanjenu potrošnju i emisiju štetnih plinova. Čak su i oba sustava prijenosa, šesterostupanjski ručni i automatski, bili podvrgnuti promjenama kako bi se poboljšala njihova učinkovitost i dinamičnost.

Image
Novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela za sportski i elegantan izgled

Posljednji dodatak ponudi motora je novorazvijeni dizelski motor 2.2 CDTI Turbo. On dolazi u dvije izvedbe koje se razlikuju snagom - 120 kW (163 KS) i 135 kW (184 KS). Varijanta motora od 163 KS dostupna je s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače kao i s ručnim ili automatskim mjenjačem. Model sa 184 KS također dolazi s izborom između ručnog ili automatskog mjenjača te standardno ima pogon na sve kotače. I ponuda benzinskih motora sada nudi više snage. Četverocilindrična verzija obujma 2,4 litre razvija najveću snagu 125 kW (170 KS). I ovaj je motor dostupan s pogonom na prednje ili na sve kotače te dolazi s ručnim ili automatskim šesterostupanjskim mjenjačem. Sve varijante motora dolaze s varijabilnim upravljanjem usisnih i ispušnih ventila, što optimizira performanse, prvenstveno okretni moment, istovremeno smanjujući potrošnju goriva i emisiju. Redizajnirano aktivno podvozje izvrsno se uklapa u novu Opel Antaru i nudi dinamično upravljanje uz vrhunsku udobnost vožnje.

Image
Snažan izgled zahvaljujući novom dizajnu prednjeg dijela

Zbog njenog modernog urbanog izgleda, na ulici će se svi okretati za Antarom. S novom prednjom rešetkom hladnjaka na kojoj je smješten logo, Antara je odmah prepoznatljiva kao dio nove Opelove dizajnerski osvježene obitelji. Svjetla za maglu s kromiranim obrubom uklapaju se u prednji dio vozila te mu daju skladan, no istovremeno i robustan izgled. Modificirana stražnja svjetla i opcionalni 19-inčni aluminijski naplatci točka su na „i“ ovog snažnog, dojmljivog stila. Vanjski izgled ovog modernog sportskog SUV-a odražava se i na novoj središnjoj konzoli s dodatnim pretincima za pohranu, u novim materijalima te novim bojama interijera i eksterijera. Optimiziran prikaz na instrumentima i profinjeno unutrašnje osvjetljenje zaokružuju prestižni dojam i ugodnost ambijenta nove Antare. Opel je pored svega ovoga unaprijedio i sigurnost i udobnost nove Antare. Unaprjeđenja uključuju električnu ručnu kočnicu kao serijsku opremu na svim modelima i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

(dvk)

Image

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 06 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL