Auto Portal - KAKO NAKON UGRADNJE ZIMSKIH ČUVATI LJETNE GUME
KAKO NAKON UGRADNJE ZIMSKIH ČUVATI LJETNE GUME PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 26 Studeni 2010

Image

Kako najbolje sačuvati ljetne gume, ako ih nisam pohranio u 'hotelu' za gume, jer imam vlastiti prostor. Da li je potrebno ispustiti zrak iz njih ili ih dodatno napumpati i u kojem položaju (vertikalno ili horizontalno) ih uskladištiti? Napominjem da su gume na aluminijskim felgama. Puno je različitih mišljenja o tome, pa Vas molim za odgovor.

Gume napušite na tlak od 1,5 bara, dobro operite, osušite i namažite glicerinom. Ako su bez naplataka, slažu se uspravno, jedna uz drugu. Ako su na naplatku, kao u vašem slučaju, cijele kotače možete objesiti na kuke na zidu (kao na slici), vodeći računa da ih ne oštetite. Zbog toga kuke moraju biti obložene gumenim crijevom ili s više slojeva izolirne trake. Druga je opcija da se kotači stavljaju položeno na pod, jedan na drugi. Pritom se na pod i između naplataka stavlja više slojeva novinskog papira ili mekana tkanina. Uspravno skladištenje gume s naplatkom nije preporučljivo, jer se, zbog mase cijelog kotača, guma s vremenom može deformirati.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 25 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL