Auto Portal - ZBOG ČEGA SE SMANJUJU OKRETAJI HYUNDAI TERRACANA 2.9 CRDI
ZBOG ČEGA SE SMANJUJU OKRETAJI HYUNDAI TERRACANA 2.9 CRDI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 28 Studeni 2010

Image

Imam jedan čudan simptom, Hyundai Terracan 2.9 CRDi na ler gasu radi na cca 800 okretaja te se bez razloga podigne na 1000 , u oba slučaja radi mirno i ujednačeno. Kada pritisnem kočnicu okretaji padnu na cca 800 , kada pustim kočnicu, okretaji ponovno skoknu na 1000 (događa se bez obzira na uključenu ili ugašenu klimu). U servisu je kompjuter očitao grešku na senzoru gasa, štop svjetla, i EGR ventilu. Zamjenjen je senzor pedale gasa, stop svjetla i očišćen EGR. Automobil je radio ispravno par dana, a sada opet se sve događa, kompjuter ne nalazi grešku... molim za Vaš savjet.

Već sam pisao da kod terracana 2.9 CRDi (140.000 km) čuje se kuckanje-klapanje u motoru pri kretanju ili sporoj vožnji npr 2 brzina pri 1200 okretaja. Taj isti zvuk se zna pojaviti kod polaganog kretanja na uzbrdici… Pri normalnoj vožnji taj se zvuk izgubi. Za ovo ste već dali odgovor. Auto je na servisu pa će se posvetiti tome da utvrde i otklone, ali problem okretaja ostaje... Dali ova dva simptoma mogu biti povezana???? Molio bi i vaše mišljenje o motoru 2.9 CRDi... Koliko uz naravno uredno održavanje takav motor može proći km? Puno Hvala,

Jale

Činjenica da se nakon čišćenja EGR-ventila stanje kratkotrajno poboljšalo, ukazuje na to da je motor jako začađen te vam savjetujemo da blokirate EGR-ventil. To će vam napraviti u bilo kojem specijaliziranom servisu za dizelaše. Napravite to, pa nam javite rezultat. Trebalo bi biti OK. Javite nam se s ocjenom stanja.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Petak, 26 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL