Auto Portal - NEMA ODŠTETE AKO STE SVJESNO SJELI U AUTO S PIJANCEM
NEMA ODŠTETE AKO STE SVJESNO SJELI U AUTO S PIJANCEM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 28 Studeni 2010

Image

Nakon rođendanskog tuluma sjeo sam s prijateljem u auto, te smo doživjeli nesreću u kojoj se automobil više puta prevrnuo, a ja sam zadobio višestruke prijelome. Policija je za nesreću okrivila vozača, kojem je izmjereno 0,79 promila alkohola u krvi, a u izvješću je napisano da sam bio svjestan da sjedam u automobil s pijanim vozačem. Osiguranje mi zbog toga odbija isplatiti naknadu za ozljede, s istim obrazloženjem koje stoji u policijskom izvješću.

Ivan S.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Nemate pravo na naknadu za ozljede i stav osiguravatelja potpuno je ispravan. Neosporna je činjenica da ste svjesno i dobrovoljno pristali na sve moguće posljedice, sjedajući u automobil kojim je upravljao alkoholizirani vozač. U pravu je poznato pravilo da tko svojevoljno, na svoju štetu, dopusti drugome poduzimanje štetne radnje, na određeni je način pristao na moguće posljedice te ne može ostvariti naknadu za neimovinsku i imovinsku štetu (tjelesne ozljede i materijalna oštećenja).

Image
Onaj tko svjesno sjedne u auto s pijanim vozačem, kriv je i za posljedice te nema pravo na naknadu

Zadnja Promjena ( Subota, 27 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL