Auto Portal - ISPLATI LI SE RENAULT LAGUNA 2.0 DCI IZ 2006.
ISPLATI LI SE RENAULT LAGUNA 2.0 DCI IZ 2006. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010

Image

Imam namjeru kupiti Renault Lagunu 2.0 dCi iz 2006. i što bi trebao gledati i kakav je motor općenito.

Motor se pokazao kvalitetnim i pouzdanim, a problema je najviše bilo s mjeračem protoka zraka. Solidna je izvedba i ostaloga kod Lagune. Problem je što te aute kupuju u pravilu osobe koje puno voze, pa možete očekivati i više od 100.000 km. Ne bi to trebao biti problem, ako je dobro održavan. Međutim, prije kupnje trebate detaljno pregledati karoseriju (ako boja nije izvorna, odmah odustanite), potom podvozje i na kraju motor, u specijaliziranom servisu za dizelske motore. Treba izmjeriti tlakove kompresije, koji, ako je motor u dobrom stanju, trebaju biti najmanje 28,5 bara. Potom treba izmjeriti i tlak prednabijanja, koji ne bi smio biti niži od 0,8 bara. Već na 'prvu loptu' možete puno saznati - motor treba odmah upaliti, uleru hladan mora raditi mirno i kod dodavanja gasa ne smije dimiti iz ispušne cijevi. U suprotnom, odmah odustanite..

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 28 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL