Auto Portal - PET ILI ŠEST STUPNJEVA ZA GOLF 1.9 TDI
PET ILI ŠEST STUPNJEVA ZA GOLF 1.9 TDI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 01 Prosinac 2010

Image

Doktore izuzetno cijenim vaš rad i imam jednu dilemu. Imam nameru kupiti Golf 1.9 TDI sa 105 KS pa zanima me koj je mjenjac bolji onaj sa 5 ili 6 brzine govorim o manuelnim mjenjači. Ovaj sa 6 brzine je bio veoma retki na tržištu, ali želim znati koja je razlika i koj mi preporučujete? Hvala vam unaprijed.

Više od broja stupnjeva važno je u kakvom je stanju konkretni model. Dakle, temeljito pregledajte karoseriju, podvozje i motor (budite oprezni, jer ima dosta primjeraka s vraćenom kilometražom). I kad naiđete na dobar primjerak, ne gledajte koliko ima stupnjeva. Inače, nema bitme razlike, jer je šesti stupanj kod 6-stupanjskog mjenjača jednako dugačak kao peti kod 5-stupanjskog.Sa stupnjem više dobiva se nešto bolji raspored stupnjeva, ali su i nešto veći otpori pa nema bitne razlike.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Utorak, 30 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL