Auto Portal - JE LI BOLJI 1.6 TDI IZ OCTAVIJE COMBI ILI 1.7 CDTI IZ ASTRE H CARAVAN
JE LI BOLJI 1.6 TDI IZ OCTAVIJE COMBI ILI 1.7 CDTI IZ ASTRE H CARAVAN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010

Image

Poštovani doktore, zanima me razlika između 1.6 TDI (105 KS) kod Škode Octavie Combi te 1.7 CDTI (110 KS) kod Opel Astre H karavan. Zapravo na kojem principu rade te koji je od dva navedena motora izdržljiviji, ekonomičniji i isplatljiviji. Unaprijed zahvaljujem,

Teo

Radi se o dva automobila različitih koncepcija i slične vrijednosti, kvalitete i svojstava te odluka ovisi o vašim afinitetima, odnosno o tome u kojem sa automobilu bolje osjećate. Opelov motor obujma 1686 ccm provjerene je Isuzuove izvedbe (psnovni 1.7 td sa 82 KS napravljen je početkom 90-ih) dok se u Octaviji radi o novom turbodizelašu obujma 1598 ccm, s common-rail ubrizgavanjem. Izveden je iz 1.9 TDI, skraćivanjem hoda sa 95,5 na 80,5 mm, uz zadržavanje provrta od 79,5 mm. Zasad se pokazao izvrsnim i nešto je štedljiviji od 1.7 CDTi. Nećete pogriješiti niti u jednom slučaju i ponavljamo: sjednite u oba, sprijeda i straga, napravite probnu vožnju i izaberite onoga koji vam je bolje 'sjeo'.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL