Auto Portal - KAKAV AKUMULATOR ZA PASSAT 1.9 TDI IZ 1999.
KAKAV AKUMULATOR ZA PASSAT 1.9 TDI IZ 1999. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Postovani gospodne, interesuje me od koliko ampera je potreban akumulator za Passata 1.9 TDI sa 81 kW, AFN 1999. hvala unapred.

Najprije ispravka: Amper (A) je jedinica za jakost struje, a kad je akumilator u pitanju, pored napona od 12 V, najvažniji je parametar kapacitet, koji se mjeri u amper-satima (Ah). Potreban kapacitet za vaš automobil je 72 Ah. Međutim, prije ugradnje novog akumulatora treba provjeriti ispravnost alternatora, regulatora napona i električne instalacije, a ako je to u redu, napon punjenja treba biti 14,0 do 14,5 V. Ako je napon niži, uzrok je u jednoj od tri navedene stvari te bi i novi akumulator brzo otkazao. Zbog toga, prije ugradnje novog akumulatora treba utvrditi da je napon punjenja ispravan. U rijetkim slučajevima može biti i viši, što je također loše, a uzrok je u regulatoru napona..

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL