Auto Portal - BOSCH AUTOMOTIV TRADITION OSIGURAVA DIJELOVE ZA YOUNGTIMERE I OLDTIMERE
BOSCH AUTOMOTIV TRADITION OSIGURAVA DIJELOVE ZA YOUNGTIMERE I OLDTIMERE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010

Image
- Odjel Bosch Automotive Tradition ponovno proizvodi stari model regulatora istosmjernog napona na generatoru
- Internetska baza znanja s preko 30.000 dokumenata dostupnih za besplatno preuzimanje
- Bosch mreža klasika sastavljena od 24 Bosch centra za servis automobila u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Stara vozila imaju sve više poklonika. Neprestano raste broj takozvanih youngtimera, vozila starih najmanje 20 godina, i oldtimera, vozila starih preko 30 godina. Samo u Njemačkoj trenutačno ima 1,2 milijuna registriranih vozila starih najmanje 20 godina. Bosch Automotive Tradition dio je Bosch Odjela autoopreme za stara vozila i obožavateljima oldtimera stoji na raspolaganju sa širokom ponudom rezervnih dijelova i informacija. U to se primjerice ubraja besplatna baza znanja na internetu, specijalizirana trgovina na eBayu kao i posredovanje klasičnim dijelovima - „Bosch Klassik Teilevermittlung“. Osim organiziranja relija oldtimera ‚Bosch Boxberg Klassik‘, odjel Bosch Automotive Tradition prisutan je na mnogim manifestacijama vezanim za oldtimere.

Image
Ponovno pokrenuta proizvodnja starog modela regulatora istosmjernog napona na generatoru

Na frankfurtskom sajmu automobila Automechanika 2010 Bosch Automotive Tradition s regulatorom istosmjernog napona na generatoru predstavlja aktualni projekt ponovno pokrenute proizvodnje. Boschev originalni mehanički regulator ugrađivao se u posebice dugovječna vozila, poput starih tegljača, ali se koristio i u vozilima namijenjenima masovnoj proizvodnji, kao što su npr. Volkswagenova ‚buba‘ i Volvo Amazon. Sukladno tomu velika je i potražnja obožavatelja oldtimera za regulatorom na generatoru, koji se proizvodio od sredine 50-ih do kraja 90-ih godina. Zbog toga je Bosch iznova konstruirao klasični 12-voltni regulator, koji je zadržao stari izgled, ali mu je dodana najmodernija tehnika. Zadatak regulatora napona na generatoru je održavanje napona postojanim u električnom sustavu vozila čak i pri velikim varijacijama u broju okretaja i promjenjivom opterećenju generatora. Novi regulator osigurava preciznu regulaciju napona i pouzdano ograničavanje struje. Zahvaljujući svojoj modernoj unutrašnjosti, regulator radi jako pouzdano i bez mehaničkog trošenja te na taj način štiti generator, električni sustav i akumulator od šteta prouzrokovanih prevelikim opterećenjem. Kućište regulatora odgovara starom uzoru i klasičnim izgledom ispunjava estetske zahtjeve ljubitelja klasike. Dostupan je u izvedbi za struju punjenja jakosti između 11 i 38 ampera.

Image
Elektropokretač za Mercedes-Benz 190 SL - originalnost u svakom detalju

Bosch Automotive Tradition na raspolaganju ima asortiman od preko 50.000 rezervnih dijelova iz fonda Boschevih pogona iz cijelog svijeta, kako bi osigurao opskrbu originalnim Boschevim rezervnim dijelovima za stara vozila. Uz to se, između ostalog, po originalnim proizvodnim nacrtima izrađuju posebice traženi dijelovi za youngtimere i oldtimere. Osim toga, zahvaljujući stručnom, dugoročnom skladištenju starijih rezervnih dijelova oni su i dalje dostupni. Ako u skladištu nema nekog dijela koji je naročito tražen, Bosch Automotive Tradition organizira izradu prema originalnim proizvodnim nacrtima na originalnim strojevima i uređajima za ispitivanje. Odjel Bosch Automotive Tradition 2010. godine predstavio je aktualni projekt ponovno pokrenute proizvodnje, regulator istosmjernog napona na generatoru, koji moderno znanje i iskustvo sjedinjuje s najvišom sposobnošću proizvodnje. Rezervne dijelove distribuiraju veletrgovci i Boschevi servisi ili odjeli za oldtimere kod proizvođača automobila. Informacije o aktualnom asortimanu ponovno proizvedenih dijelova i asortimanu rezervnih dijelova nalaze se i na internetskoj stranici www.automotive-tradition.com.

Image
Opsežna baza znanja na internetu

Obožavateljima youngtimera i oldtimera pri određivanju odgovarajućeg rezervnog dijela Bosch Automotive Tradition pomaže opsežnom bazom znanja na internetu. Pod točkom izbornika „Wissen“ (znanje) na internetskoj stranici www.automotive-tradition.com dostupno je preko 30.000 dokumenata za besplatno preuzimanje. Istraživanje u dokumentima daje odgovore na pitanja, primjerice o tome koji je pokretač u nekom vozilu bio izvorno ugrađen, u kojim je različitim vozilima korišten određeni generator ili informacije o alternativnim rezervnim dijelovima. Obožavatelji oldtimera veoma intenzivno koriste bazu znanja. U 2009. godini Boschev odjel Automotive Tradition zabilježio je 400.000 preuzetih povijesnih dokumenata.

Image
Boschevo posredovanje dijelovima za klasična vozila kao trgovina na eBayu

Često je slučaj da partneri Boschevih servisa ili veletrgovci raspolažu dijelovima koji su prava rijetkost. To „blago“ specijalizirani partneri nude na eBayevoj platformi 'Bosch Klassik Teilevermittlung'. Pritom se radi ili o novim dijelovima, o stručno obnovljenim komponentama ili o rezervnim dijelovima slične izrade, ako Boschevi originalni dijelovi više nisu dostupni. Trenutno na raspolaganju stoji oko 3000 ponuda. 2009. godine ponuda je utrostručena i proširena za proizvode visoke vrijednosti iz područja sredstava za podmazivanje i guma za oldtimere. Ponuda trgovine na eBayu dostupna je na njemačkoj, engleskoj, francuskoj i španjolskoj stranici te internetske prodavaonice. Trgovina na njemačkom jeziku nalazi se na internetskoj adresi http://stores.ebay.de/Bosch-Klassik-Teilevermittlung.

(ij)

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL