Auto Portal - VOLVO I POLESTAR ULAZE U WTTC PRVENSTVO
VOLVO I POLESTAR ULAZE U WTTC PRVENSTVO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 08 Siječanj 2011

Image

Poznati vozač utrka Robert Dahlgren nastupit će na svjetskom touring prvenstvu (WTCC) sljedeće godine s automobilom kojim je već osvojio STCC prvenstvo, te na taj način pripremiti teren za službeni ulazak Volva u WTCC 2012. godine. Polestar Racing je službeni partner odjela Volvo Motorsport još od 1996. godine, a sada je i definitivno dobio zeleno svjetlo od Volva za puno sudjelovanje u sljedećoj sezoni svjetskog touring prvenstva (WTCC) s jednim automobilom i to Volvom C30 DRIVe za čijim će upravljaćem biti Robert Dahlgren. Inače, 'zeleni' C30 pogonjen je etanolom, i već sada je vidljivo da je to nedvojbeno najuspješniji trkaći automobil za Volvo svih vremena. Od svog pojavljivanja u 2008, odnosno u protekle dvije sezone STCC prvenstva, ovaj je automobil osvojio 70% svih pole pozicija, pobijedio na 40% utrka te osvojio dvije STCC titule.

Image

Postignuti rezultati, iako važni, ipak će biti sekundaran prioritet. Najvažniji je zadatak Polestara prilagođavanje automobila, kako bi sve bilo spremno za službeni ulazak Volva u WTCC 2012. godine. To je sjajna vijest za fanove Volva, koji se još uvijek sjećaju osvajanja europskog touring prvenstva s modelom 240 ili osvajanja britanskog touring prvenstva s modelom S40, ali i šampionskih titula u švedskom touring prvenstvu s modelima 850, S40, S60 i naravno novim C30. Sa solidnom tradicijom i novim potencijalom Volvo je ponovo spreman za povratak na međunarodnu motorsport scenu, što će biti odličan marketinški alat.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Subota, 08 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL