Auto Portal - KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DIZELAŠA 1.9 TDI SA 90 I 105 KS
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DIZELAŠA 1.9 TDI SA 90 I 105 KS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010

Image

Kakva je razlika između motora 1.9 TDI od 66 i 77 kW, koji su se ugrađivali u Golfa pete generacije. Da li je i ovaj od 66 kW PD motor ili je riječ o starijoj varijanti koja se ugrađivala u Golf IV? Koji je bolji s aspekta trajnosti i koji odabrati?

Ne radi se o starijoj varijanti turbodizelaša 1.9 TDI sa 90 KS (66 KW), koji se ugrađivao u Golf IV, s imao je visokotlačnu razvodnu pumpu goriva i klasične brizgalice za direktno ubrizgavanje. Noviji 1.9 TDI sa 90 KS, koji se ugrađivao u Golfa V, prigušena je verzija tog motora sa 105 KS (77 KW) te je opremljena direktnim ubrizgavanjem po sustavu pumpa-brizgaljka (PD). Ima niži vršni tlak prednabijanja (1,1 umjesto 1,3 bara) i jednostavniji turbopunjač. To je preporučljivija verzija, jer se može očekivati da je motor manje istrošen (zbog manjeg opterećenja je trajniji), vozna svojstva su neznatno lošija (gotovo jednaka), potrošnja slična, a potpada u nižu klasu obveznog osiguranja. Dakle, ako možete birati, izaberite verziju sa 90 KS, ali važnije od toga je da izaberete konkretno onu, koja je u boljem stanju..

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 12 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL