Auto Portal - KOJE ULJE ZA GOLFA 2, MINERALNO ILI POLUSINTETIČNO
KOJE ULJE ZA GOLFA 2, MINERALNO ILI POLUSINTETIČNO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010

Image

Poštovani gospodine Marušiću, preporučili ste mi ulje Valvoline MaxLife za Golfa 2. Obzirom da na tržištu postoji u verzijama 10W-40 - polusinteticko i 15W-40 mineralno, koje bi po vama trebalo da koristim? Do sada sam koristio uvek mineralno ulje? Ne znam da li bi trebalo uraditi neke pripreme kod prelasak na polusinteticko ulje ili je dovoljno samo izvrsiti zamenu? Hvala unapred.

Za vaš je motor optimalno mineralno ulje 15W-40, jer kad se kod starijih motora ulije polusintetično 10W-40 može biti problema s trajnošću brtvi. Inače, nema nikakvih problema s prelaskom na s jedne na drugu vrstu ulja, bez obzira na proizvođača i viskoznost.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 12 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL