Auto Portal - SODA BIKARBONA POMAŽE ČIŠĆENJU BLOKA MOTORA
SODA BIKARBONA POMAŽE ČIŠĆENJU BLOKA MOTORA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010

Image

Imam jedno pitanje za vas pa vas molim da mi odgovorite i time pomognete naime, kada sam ispustio antifriz iz sustava vidio sam da ima dosta hrđe (korozije), u sustavu pa neznam kako bi to mogao da očistim, koje sredstvo da koristim. Jedan drug mi je rekao da ubacim u sustav dvije-tri kesice sode bikarbone i tako da vozim jedan dan i posle to da ispustim i stavim novi antifriz kaze da ce soda da dobro ocisti sustav. Šta vi kazete dali valja ovako da uradim ili nesto drugo predlazete? Riječ je o Passatu 1.9 TDI iz 1999. Hvala unaprijed.

To je provjereno dobar recept za čišćenje starih blokova motora, ali ste trebali to napraviti dok nisu ovako niske temperature. Naime, najbolje je uliti običnu vodu i tri kesice sode bikarbone i voziti nekoliko dana. Ovako pričekajte kad ćete u jednom danu voziti duže, pa ujutro ulijte vodu i sodu bikarbonu i vozite što duže. Pazite, kad ugasite motor, ako ćete stajati duže od pola sata, a niske su temperature, obvezno ispustite vodu sa sodom bikarbonom. Prije ulijevanja antifriza još jednom stavite čistu vodu, malo provozite i ispustite je. Potom ulijte propisani antifriz.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 12 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL