Auto Portal - ULTRAZVUČNI SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA
ULTRAZVUČNI SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 15 Prosinac 2010

Image

Citroenovi konstruktori su kod novog modela Citroen C4 potrudili kupcima pružiti osjećaj sigurnosti. Tako novi Citroen C4 nudi jedinstvenu opremu u svom tržišnom segmentu poput sustava za nadzor mrtvog kuta. 'Za novi Citroen C4 smo razvili intuitivne tehnologije korisne na dnevnoj bazi kako bi smo olakšali svakodnevicu. Posebnu smo pažnju obratili na sve što se odnosi na boravak u automobilu, udobnost i bezbrižnost : naime, ono što danas očekujemo od automobila nije samo brzina već i bolje korištenje vremena provedenog u njemu', izjavio je Jérémie Maestracci, voditelj projekta C4.

Image
Ultrazvučni sustav za nadzor mrtvog kuta obavještava vozača o prisutnosti vozila u mrtvim kutovima pomoću narančaste diode smještene u kutu retrovizora

U duhu Marke, novi Citroen C4 je koncentrat jednostavno neophodnih tehnologija. U potpunosti je dizajniran u znaku korisnih i intuitivnih inovacija, bilo da je riječ o sigurnosti, udobnosti ili prostornosti. Novi Citroen C4 nudi nove sustave koji omogućuju sigurnost vozaču, putnicima i ostalim sudionicima u prometu. Ovom prilikom predstavljamo ultrazvučni sustav za nadzor mrtvog kuta, jedinstven na tržištu. Ova inovativna funkcija obavještava vozača o prisutnosti vozila u mrtvim kutovima pomoću narančaste diode smještene u kutu retrovizora. Sustav ima 4 senzora koja su smještena u prednji i stražnji odbojnik. Ovaj sustav je aktivan između 12 i 140 km/h, a kontrolira zonu sprijeda s pomoću vanjskog retrovizora koja se proteže do oko 5 m iza stražnjeg blatobrana i 3,5 m s bočnih strana vozila. U gradu gdje bi nepotrebno uzbunjivao vozača, ovu funkciju moguće je ručno isključiti. Ultrazvučni sustav za nadzor mrtvog kuta koji obavještava vozača o prisutnosti vozila u mrtvim kutovima trebao bi u velikoj mjeri smanjiti sudare koji prema istraživanjima nastaju upravo zbog toga što se vozilo 'sakrije' u mrtvom kutu.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL