Auto Portal - BOSCH DXP UMREŽAVA DIJAGNOSTIČKE UREĐAJE I SUSTAVE ZA ANALIZU
BOSCH DXP UMREŽAVA DIJAGNOSTIČKE UREĐAJE I SUSTAVE ZA ANALIZU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 14 Prosinac 2010

Image

Tijekom opširne dijagnostike vozila pri kojoj se koristi više sustava za ispitivanje i analizu, mehaničar je u radionici dosad morao u svakom sustavu nanovo identificirati i prijaviti vozilo. S novim Bosch DXP softverom umrežavanje radionice, koji je prvi put predstavljen na sajmu Automechanika 2010. u Frankfurtu, podaci o vozilu koji su utvrđeni u jednom sustavu odmah su raspoloživi i u drugim dijagnostičkim sustavima koji su povezani s osobnim računalom. Moguća je također razmjena podataka između svih dijagnostičkih uređaja za ispitivanje iz Boscha, koji su povezani s osobnim računalom. Nakon što se vozilo jednom identificira, na pojedinim radnim mjestima u radionici potrebno je samo unijeti registarsku oznaku ili identifikacijski broj motornog vozila radi pristupa svim podacima o vozilu. Prilikom svakog sljedećeg posjeta radionici za identifikaciju vozila dovoljna je registracijska oznaka ili identifikacijski broj motornog vozila. Tako se ujedno smanjuje vrijeme pripreme na radnim mjestima u radionici, pojednostavljuje odvijanje poslova u radionici te se izbjegava bespotrebno ponavljanje radova.

Umrežiti se mogu svi testeri iz Boscha, koji su povezani s osobnim računalom. Između sustava razmjenjuju se Boschevi jednoznačni identifikacijski podaci o vozilu te rezultati dijagnostike svakog pojedinačnog sustava. Uz to se sa svakog sustava za ispitivanje može izravno upravljati dijagnostikom upravljačkih uređaja s Boschevim KTS dijagnostičkim uređajem za ispitivanje. Svako radno mjesto raspolaže i cjelokupnim povijesnim podacima o vozilu iz prijašnjih posjeta radionici, uključujući i sve rezultate ispitivanja. Softver DXP, koji je potreban za razmjenu podataka, može se instalirati na svakom novijem osobnom računalu u radionici. Softver DXP aktivira se preko aktivacijskog koda slično kao i Esi-tronic za umrežavanje cjelokupne radionice. Softver DXP dodatno nudi standardizirani protokol za ispis. Tako radionica može svoje klijente detaljno informirati o provedenim dijagnostičkim aktivnostima te uputiti na potrebne popravke. Ispisu se također se može priložiti individualna ponuda i reklamni materijal radionice.

Image
Postiže se ušteda vremena za radionice kroz jednostavnije odvijanje poslova, a pristup dijagnostici upravljačkih uređaja moguć je sa svakog sustava za ispitivanje

Softver DXP može koristiti svako novije osobno računalo u radionici. Bosch ipak preporučuje postavljanje odvojenog poslužitelja, koji optimalno odgovara tehničkim zahtjevima koji su postavljeni s obzirom na mrežu. Takav se poslužitelj u tu svrhu može na odgovarajući način prethodno konfigurirati i pojednostavljuje instalaciju mreže. Osim toga na poslužitelju se centralno pohranjuju i djelomično opširni povijesni podaci o vozilu te se po potrebi mogu pozvati sa pojedinih radnih mjesta u radionici. Nadalje, preko standardnog sučelja moguće je izvesti i priključak na većinu sustava upravljanja radionicom.

(ij)

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL