Auto Portal - VIDEO TEST ZIMSKE GUME PROTIV ALLSEASON I PROTIV LJETNIH GUMA
VIDEO TEST ZIMSKE GUME PROTIV ALLSEASON I PROTIV LJETNIH GUMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 17 Prosinac 2010

Image

Tijekom zime među vozačima se svake godine razbuktaju diskusije je li po zimi potrebno na kotače automobila staviti zimske gume ili je bolje rješenje imati cjelogodišnje all-season gume ili se može jednako sigurno i pouzdano voziti s ljetnim gumama. Proveden je usporedni test sva tri tipa automobilskih guma na ledu sklizališta, kako bi se osigurali jednaki uvjeti podloge, u ovom slučaju led po kojem se skliže klizaljkama. Korištena su tri ista automobila koji su se razlikovali samo po boji karoserije i guma koje su imali na kotačima. Usporedni test guma proveden je u tri discipline – ubrzanje, zaustavljanje i vožnja u zavoju. Pročitajte rezultate koji sami za sebe govore koja je guma na ledu najsigurnija.

Image

UBRZANJE:
Crveni automobil opremljen ljetnim gumama ubrzao je do pola klizališta i zakočio za 7,4 sekunde. Srebrni automobil opremljen all-season gumama istu radnju je obavio naravno kraće za 6,5 sekundi. Tamno plavi automobil sa zimskim gumama trebao je za istu radnju samo 4,5 sekunde.

ZAUSTAVLJANJE:
Mjeren je zaustavni put na ledu klizališta od brzine 16 km/h pa do potpunog zaustavljanja. Automobil s ljetnim gumama ima zaustavni put 14,33 metara, sa all-season gumama 12,14 metara, a sa zimskim gumama zaustavni put bio je samo 6,65 metara.

VOŽNJA U ZAVOJU:
Vozila su trebala odvesti zavoj pod 90 stupnjeva brzinom 16 km/h. Automobil s ljetnim gumama izgubio je trakciju već pri ulasku u zavoj i skoro produžio ravno, a uključena dinamička kontrola sigurnosti nije mogla previše pomoći. Automobil sa all-season gumama u istoj situaciji ponašao se puno bolje, ali trakciju su gume izgubile već sredinom zavoja, pa je vozilo opet izletjelo izvan zavoja i pored pomoći elektronike. Automobil sa zimskim gumama uspješno je odvezao zavoj bez gubitka trakcije i za razliku od prva dva vozila nije srušio nijedan kontrolni stožac koji je označavao zamišljeni rub zavoja.

Pogledajte i video s ovog testiranja:

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 23 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL