Auto Portal - KOJI JE BOLJI, MEGANE 1.5 DCI ILI GOLF 1.6 TDI
KOJI JE BOLJI, MEGANE 1.5 DCI ILI GOLF 1.6 TDI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010

Image

Doktore izuzetno cijenim vas rad i imam jednu dilemu i treba mi vaša pomoć. Koji je po vama bolji auto Renault Megane 1.5 dCi Daynamic 105 KS ili VW Golf 1.6 TDI 105 KS Highline. Koji je po vama je bolje izrađen, koji ima bolje materjale te koj je bolji proizvod i izbor. Najljepše vam hvala.

Odmah da istaknemo, oba modela nude otprilike jednaku protuvrijednost za uložen novac i Golf je, za toliko bolji, koliko je i skuplji. Kod naknadne prodaje neusporedivo biste ga lakše prodali i postigli veću cijenu (vratili bi ono što ste više uložili), a i Golf je nešto solidniji i dorađeniji. Ali ima neusporedivo veći rizik krađe (zbog toga je preporučljivo odmah ugraditi mehaničku blokadu mjenjača). Common-rail turbodizelaš 1.6 TDI, koji se ugrađuje u modele grupe Volkswagen je najnovije generacije i po općoj ocjeni je prvoklasan (nema problema sa Siemensovim brizgalicama, kao što je imao 2.0 TDI), ali i Ranaultov 1.5 dCi je postao vrlo dobar (imao je problema s visokotlačnom pumpom Valeo). Na vašem mjestu, ako bih se odlučio za Meganea, kupio bih osnovnu verziju 1.5 dCi sa 90 KS. Nema nikakvog realnog razloga za snažniju verziju. Imat ćete manja davanja, nešto nižu potrošnju, a i motor će dulje trajati (zbog nižih mehaničkih i toplinskih opterećenja).

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL