Auto Portal - KAKVI SU HYUNDAIJEVI DIZELAŠI 2.0 CRDI I KAKAV JE KIA CEED
KAKVI SU HYUNDAIJEVI DIZELAŠI 2.0 CRDI I KAKAV JE KIA CEED PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010

Image

Zanima me više pojedinosti u vezi Hyundaievog motora 2.0 CRDI 16V 103 kW, naime imam priliku kupiti KIA-u Ceed sa spomenutim motorom, 2008., sa 70.000 km, mjenjač sa 6 brzina, pa me zanima jeli to proizvod VM-a ili baš Hyundaijev? Te eventualni kvarovi i loše strane koji bi me mogli zadesiti. Prolistao sam o KIA Ceed puno foruma i kupci se dosta žale na završnu obradu, stražnji ovjes, potrošnju i tvrdi mjenjač koji zapinje, ima li još što god za pripazit? Unaprijed hvala.

U modele koncerna Hyundai-KIA ugrađuje se solidan dizelaš, zanimljive izvedbe, s jednim bregastim vratilom i 16 ventila. Po tome se poznaje izvorna koncepcija talijanskog VM Motori, proizvođača izvrsnih i najrasprostranjenijih dizelaša na tržištu (Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Jeep, Opel, Saab, a prije i Ford). Dorađena verzija tog dizelaša od 1991 ccm danas se ugrađuje u Chevrolet Cruze, Epicu i Captivu. Korejci ga proizvode u vlastitoj režiji (napravljen je u suradnji s Detroit Dieselom, koji je bio vlasnik VM-a)i ako se normalno vozi i održava, bez problema prelazi 300.000 km. Informacije na forumu su prilično vjerodostojne, ali Kia Ceed je dobar i isplativ automobil.

dr. Željko Marušić

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL