Auto Portal - FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (1)
FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (1) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Prosinac 2010

Image

Kako bi četvrta generacija pneumatika Michelin Alpin osigurala vrhunske sigurnosne performanse uz uštedu novca putem gazećeg sloja s dužim vijekom trajanja i manje potrošnje goriva, Michelin je razvio cjelovito rješenje koje se temelji na dva tehnološka postignuća. Kao prvo, Michelin je napravio poboljšanja na gazećem sloju razvijenom 2009. godine za pneumatike Michelin X-ICE North. Ovaj novi gazeći sloj s nazivom Full Active Tread sastoji se od pet različitih tehničkih rješenja.

Image
Zimska guma Michelin Alpine A4

Dio pneumatika koji je u kontaktu s cestom dizajniran je kako bi se osiguralo ostvarenje jednog jednostavnog cilja: svaki kvadratni milimetar dodirne površine mora aktivno sudjelovati u postizanju vrhunske razine prianjanja na cestu. Kako se kotač okreće pneumatik prianja na mokri asfalt i led, izbacuje mokri snijeg te osigurava veću stabilnost zahvaljujući krutim gumenim blokovima gazećeg sloja. Gazeći sloj je ključan za mnoge funkcije u vožnji, uključujući kočenje, držanje ceste, stabilnost i upravljivost. Timovi odjela za istraživanje i razvoj paralelno su radili na mnogo različitih područja kako bi osigurali optimalne ukupne performanse novim pneumaticima Michelin Alpin.

Image
Gazeći sloj s postojanim presjekom

Pneumatik ima jedinstveni dizajn gazećeg sloja koji osigurava izvanredno bočno i uzdužno prianjanje zahvaljujući većoj dodirnoj površini s tlom. Istovremeno je poboljšana upravljivost jednoličnijim dodirnim površinama i postepenijim prijenosom pritiska s jednog gumenog bloka gazećeg sloja na drugi.

Image
Veći broj različitih profila na novom dizajnu Michelnove zimske gume
Image

Novi pneumatici Michelin Alpin sadrže 71 različit profil gazećeg sloja na površini pneumatika, u odnosu na njih 59 na prethodnom modelu istih dimenzija. To značajno poboljšava trakciju po snijegu, jer veći broj različitih profila stvara učinak gusjenice na snijegom prekrivenim površinama.

Davor Kindy

Image

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL