Auto Portal - FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (2)
FULL ACTIVE TREAD GAZEĆI SLOJ ZIMSKE GUME MICHELIN ALPIN (2) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 23 Prosinac 2010

Image

Pri razvoju nove četvrte generacije pneumatika Michelin Alpin stručnjaci su nastojali osigurati vrhunske sigurnosne performanse uz uštedu novca putem gazećeg sloja s dužim vijekom trajanja i manje potrošnje goriva. Novi pneumatici Michelin Alpin imaju posebno konstruirani gazeći sloj koji se zove Full Active Tread, a ima 50% više brazda od prethodne generacije pneumatika. Te dodatne brazde poboljšavaju razinu prianjanja pneumatika na skliskim površinama stvarajući učinak kandže.

Image
Zimska guma Michelin Alpine - gazeći sloj Full Active Tread ima 50% više brazda i lamela od prethodne generacije pneumatika

Michelinovi konstruktori posebnu pozornost su posvetili konstruiranju obliku lamela kako bi izvukli maksimum prijanjanja na ledu i snijegu kada je u pitanju novi gazeći sloj Full Active Tread. Tako je Michelin razvio svoje jedinstvene lamele. Dizajnirane su trodimenzionalno, a poboljšavaju stabilnost gumenih blokova gazećeg sloja, a time i samog pneumatika. Budući da ih ima puno poboljšavaju stabilnost vozila.

Image
Lamele StabiliGrip sa 3D tehnologijom na gazećem sloju zimske gume Michelin Alpine

Lamele su na novim pneumaticima MICHELIN Alpin križane, a kombinirano valovito kretanje okomito i bočno čini gumene blokove gazećeg sloja krućima. Lamele nasjedaju jedna na drugu za veću krutost gumenih blokova. Rezultat toga je veća stabilnost dok je pneumatik u kontaktu s cestom, neovisno o silama koje u tom trenutku na njega djeluju: uzdužna sila prilikom kočenja ili ubrzanja i bočna sila prilikom vožnje u zavojima. To sve zajedno poboljšava preciznost upravljača.

Image
Konstruirane su posebno duboke lamele pod promjenjivim kutom

Michelin je poboljšao performanse na jednom području, ali to ne utječe negativno na drugo područje I karakteristike gume. Posebno duboke lamele na novim pneumaticima Michelin Alpin savršen su dokaz za tu tvrdnju. Osiguravaju dobro prianjanje na skliskim površinama, ali budući da su posebno duboke pneumatici Michelin Alpin nastavljaju osiguravati tu istu razinu prianjanja čak i kad se lamele istroše na 4 centimetra. Lamele pod promjenjivim kutom izvrsno su rješenje. Lamele su položene pod kutovima koji variraju od 0° do 30° ili 150°, te osiguravaju progresivno prianjanje u svim situacijama, u zavojima ili na ravnoj cesti. Tako su povećane upravljivost i vozne karakteristike vozila.

Image
Michelin Alpin zimska guma ima gazeći sloj s funkcijom samočišćenja

Novi pneumatici Michelin Alpin imaju gazeći sloj s funkcijom samočišćenja koji može izbacivati snijeg, bljuzgu i vodu koja se nakuplja između gumenih blokova. Njegov dizajn u slovo ‘V’, s bočnim utorima koji se prostiru sve do ramena pomaže pri izbacivanju vode i snijega prema vanjskim rubovima pneumatika.

Davor Kindy

Image

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL