Auto Portal - IMAM LI PRAVO NA RENT-A-CAR DOK JE SLUŽBENI AUTO NA POPRAVKU
IMAM LI PRAVO NA RENT-A-CAR DOK JE SLUŽBENI AUTO NA POPRAVKU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010

Image

Djelatnik moje tvrtke, dok je vozilom u vlasništvu tvrtke išao na poslovni sastanak, imao je prometnu nesreću, koju je skrivio drugi vozač. Kako će se popravak, zbog nedostatka rezervnih dijelova, odužiti još tri tjedna, zanima me mogu li uzeti rent-a-car, na trošak krivca za nesreću, radi potrebe poslovanja?

Petar R.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Ako je vozilo s kojim je vaš djelatnik imao prometnu nesreću u popisu trajne imovine iz knjigovodstva, imate pravo na rent-a-car vozilo, s tim da ne smije biti više klase od onog kojeg vaša tvrtka posjeduje. Možete ga koristiti najdulje do predaje i ispostavljanja računa za vaše oštećenog vozilo. S ugovorom o najmu vozila, obrtnicom, izlistom iz popisa trajne imovine vaše tvrtke te policijskim zapisnikom, zatražite od osiguravatelja krivca za nesreću nadoknadu troškova rent-a-cara. Bude li kašnjenja s isplatom, imate pravo na zakonske zatezne kamate, od izdanja računa do isplate. Ako osiguravatelj krivca za nesreću odbije podmiriti navedene troškove, preostaje vam sudska tužba.

Image
Dok se popravlja vozilo koje je u trajnoj imovini tvrtke, imate pravo, na trošak osiguravatelja krivca za nesreću, uzeti rent-a-car iste ili niže klase

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL