Auto Portal - VOLKSWAGEN PROIZVEO 111.111.111 VOZILO
VOLKSWAGEN PROIZVEO 111.111.111 VOZILO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Prosinac 2010

Image

Marka Volkswagen završava godinu s posebnom obljetnicom proizvodnje: u matičnoj tvornici Wolfsburg s proizvodne trake je sišao 111.111.111. Volkswagen diljem svijeta. Jubilarno vozilo je Golf GTI boje shadow blue metallic. Priča o uspjehu Volkswagena se u nadolazećim godinama treba dosljedno nastaviti. 'Ova obljetnica proizvodnje je prije svega zasluga naših zaposlenika u proizvodnim jedinicama diljem svijeta. Potrebno je veliko inženjersko umijeće i dugogodišnji know-how na području proizvodnje, kako bi se proizvelo više od 111 milijuna vozila', rekao je Hubert Waltl, predsjednik Upravnog odbora marke Volkswagen zadužen za proizvodnju. 'Radni kolektiv Volkswagena diljem svijeta može biti ponosan na ovo postignuće. S gledišta zaposlenika želim prije svega zahvaliti našim kupcima, koji već desetljećima u mnogim zemljama imaju veliko povjerenje u naše proizvode. Naše kolegice i kolege iz dana u dan daju najbolje od sebe kako bi razvili, proizveli i prodali fascinantna i vrlo kvalitetna vozila. Visoke prodajne brojke i zadovoljni kupci pri tome su najljepše priznanje za ovaj zadatak', rekao je predsjednik Radničkog vijeća koncerna Bernd Osterloh.

Image

Kao prvi uspješni model Volkswagena proizvedena je Buba gotovo 21,5 milijuna puta. Tijekom desetljeća Volkswagen je kontinuirano povećavao paletu modela. Bez premca najuspješniji model i dalje je Golf s dosad gotovo 28 milijuna jedinica. Svoj doprinos obljetnici proizvodnje dali su između ostalog Passat s 17,5 milijuna vozila i Polo s 11,5 milijuna. Marka Volkswagen proizvodi svoje modele i komponente na 35 lokacija diljem svijeta. Od toga se u Njemačkoj nalaze tvornice u gradovima Wolfsburg, Braunschweig, Kassel, Emden, Hannover, Zwickau, Salzgitter, Dresden i Chemnitz.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL