Auto Portal - MAHINDRA I REVA PRIPREMAJU NXR ZA AMERIČKO TRŽIŠTE
MAHINDRA I REVA PRIPREMAJU NXR ZA AMERIČKO TRŽIŠTE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Nakon što je indijska Mahindra odustala od posla s dobavljačima iz SAD-a, američki ljubitelji pick-upova ipak se nadaju da će Mahindra, inače poznata po vrlo dobrim pick-upovima, značajnije biti prisutna u SAD-u, jer je cijenom puno pristupačnija od pick-upova američkih proizvođača. Tvrtka Global Vehicles USA samo je jedna od većeg broja američkih tvrtki koje su ispale iz posla s Mahindrom. Prema pisanju nekoliko američkih novina proizvođač automobilskih elektropokretača Bannon Automotive LLC podnio je tužbu protiv tvrtke Reva Electric Car Company iz Bangalorea (Indija) i tvrtke Mahindra & Mahindra. Tvrtka Bannon Automotive LLC tvrdi da su obje indijske tvrtke prekinule postignuti dogovor kojim je Bannon Automotive LLC dobio ekskluzivna prava za proizvodnju i prodaju vozila u SAD-u.

S obzirom na postignuti prvobitni dogovor, tvrtka Bannon Automotive LLC sada traži da se tvrtka Reva Electric Car Company prisili da američkom proizvođaču da licencu i dozvolu za proizvodnju NXR električnog automobila, te da se istovremeno zabrani bilo kojoj drugoj tvrtki u SAD-u da ima prava na isto. Sporni dogovor o suradnji, a koji je naknadno raskinut, potpisan je u listopadu 2010. godine, ali kada je poslije toga Mahindra kupila tvrtku, bilo je jasno da elektromobil NXR nije spreman za serijsku proizvodnju u SAD-u. Tvrtka Bannon Automotive LLC je puno prije dogovora najavljivao da će električni automobil NXR imati doseg oko 190 km s jednim punjenjem baterija, te da će u prodaji u SAD-u koštati između 17.000 i 25.000 dolara. U međuvremenu tvrtka Bannon Automotive LLC optužila je Mahindru da poslije otkazanog dogovora o suradnji namjerava sama proizvoditi i prodavati NXR električni automobil na tržištu SAD-a. Kako će to završiti tek treba vidjeti, ali jedno je sigurno Mahindra će i dalje biti još jače prisutna svojim vozilima na tržištu SAD-a u narednim godinama.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL