Auto Portal - TOP SAFETY PICK 2011 ZA GOLFA, JETTU, TIGUAN I TOUAREG
TOP SAFETY PICK 2011 ZA GOLFA, JETTU, TIGUAN I TOUAREG PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Volkswagen je na apsolutnom vrhu što se tiče sigurnosti: američki Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je u ovoj godini istovremeno za šest Volkswagen modela dodijelio titulu 'TOP SAFETY PICK 2011'. Niti jedan drugi proizvođač automobila nije dobio više odlikovanja. U kompaktnoj klasi su se Jetta limuzina, Jetta Sport Wagen, Golf, Golf GTI i Tiguan (srednja klasa SUV) popeli na pobjedničko postolje. Touareg je jedini automobil iz više klase SUV koji je dobio odlikovanje. Prema mišljenju sjevernoameričkog ispitivača, sva Volkswagen vozila tijekom frontalnog, stražnjeg i bočnog sudara, kao i tijekom testa otpornosti krova, pružaju najveću moguću zaštitu putnika. Pored strukture karoserije se tijekom IIHS testa procjenjuju i serijski sustavi sigurnosti, kao što su ABS, ESP te zračni jastuci za glavu. TOP SAFETY PICK nagradu IIHS svake godine dodjeljuje vozilima koja se u dotičnom segmentu ističu posebno opsežnim mjerama na području aktivne i pasivne sigurnosti. Institut u Arlingtonu (Virginia), koji postoji od 1959. godine, provodi svoja istraživanja prema nalozima različitih osiguravajućih društava. Ove je godine odlikovano ukupno 66 modela vodećih proizvođača automobila.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL