Auto Portal - NOVI SUZUKI GSX-R 600 JE LAKŠI, BRŽI I SNAŽNIJI
NOVI SUZUKI GSX-R 600 JE LAKŠI, BRŽI I SNAŽNIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Za 2011. godinu GSX-R 600 dolazi sa jednakim izmjenama kao i GSX-R 750, a one se očituju u: progresivnoj tehnologiji motora ispitanoj i dokazanoj kroz utrke, boljem isporučivanju snage, poboljšanom odazivu na gas, smanjenoj emisiji štetnih ispušnih plinova i do 10% smanjenoj potrošnji. Kompaktnije dimenzije omogućuju bolju agilnosti, a tome pridonosi i 9 kg manja masa u odnosu na prethodnika, pa je sada GSX-R 600 težak 187 kg. Tako je Suzuki zauzeo vodeće mjesto u supersport klasi po pitanju odnosa snage i mase. Kompaktniji i lakši okvir novim je dizajnom omogućio 15 mm kraći međuosovinski razmak koji je sada 1358 mm. Time je postignuto bolje centraliziranje mase vozača i agregata između kotača, skraćena je udaljenost između sjedala i upravljača, što pak vozaču olakšava svladavanje zavoja prilikom agresivnije vožnje. Stražnja vilica načinjena od aluminija također je olakšana, i to za 900 grama. Novi GSX-R 600 dobio je nove, laganije i izdržljivije kovane klipove koji su razvijeni i načinjeni istim metodama kakve se primjenjuju kod izrade dijelova za Moto GP motocikle, a svaki klip je 78 grama lakši nego prije.

Image
Rekonstrukcijom motora smanjena je njegova masa, a poboljšana je i efikasnost i isporuka snage

Novi profil bregastih osovina rezultira agresivnijom krivuljom podizanja ventila, što dovodi do boljeg odziva na gas, temperamentnijih okretaja u srednjem području i veće ukupne snage motora. Dizajn bregastih osovina također je nastao korištenjem naprednih tehnologija, koje su Suzukijevi inženjeri razvili prilikom rada na Moto GP bolidima, a Suzuki GSX-R 600 prvi je serijski motocikl koji koristi takva tehnološka rješenja. Na stazi se to očituje u boljim prolascima kroz zavoje i većoj krajnjoj brzini, a na cesti to znači da GSX-R 600 ne mora ulaziti u vrlo visoke okretaje kako bi postizao strelovita ubrzanja. Prvi put u povijesti Suzuki GSX-R 600 dobiva revolucionarnu trkaću prednju vilicu Showa Big Piston, koja je lakša za 860 grama i znatno bolje apsorbira neravnine. Straga je potpuno podesivi Showa monoamortizer, a amortizer upravljača elektronički se sam podešava ovisno o brzini kretanja i stilu vožnje. Suzuki GSX-R 600 razvija snagu od 124 KS pri 13.500/min, uz najveći okretni moment od 70 Nm pri 11.500/min.

(kv)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL