Auto Portal - SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (1)
SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (1) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Malo je onih koji prodaju auto dok je u dobrom stanju. Svježi lak, nemiran rad motora, dim iz ispuha, izlizane obloge i nepravilno potrošene gume ukazuju da je auto prešao znatno više od deklariranoga. Najgore je ipak, ako kupite ukradeni auto, ne samo jer ćete izgubiti i ‘ovce i novce’, nego što se izlažete većoj ili manjoj neugodnosti. Nerealno niska cijena vozila koja se najčešće kradu (VW Golf, Passat, Audi A4 i A6, BMW Serija 3, 5 i X5, Mercedes E-klase...) prvi je znak da je nešto sumnjivo. Još je sumnjivije ako je bilo koje staklo neoriginalno, odnosno ako su volan i plastična obloga oko volana noviji od ostatka auta. Naime, ti se dijelovi oštećuju i potom mijenjaju prilikom krađe. Pregledajte postoje li oštećenja oko brave na vratima i kontaktnom ključu. Posebice temeljito treba provjeriti lim gdje je broj šasije, odnosno pločica s podacima o vozilu. No, bez obzira na to, često je vrlo teško prepoznati ukradeni auto te je najbolje s papirima otići u ovlašteni servis, a ako imalo posumnjate i u MUP. Ako je vlasnik auta ’čist’ ne bi se trebao protiviti provjeri.

(žm)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL