Auto Portal - VOLKSWAGEN POTPISUJE UGOVOR O PROIZVODNJI VOZILA U MALEZIJI
VOLKSWAGEN POTPISUJE UGOVOR O PROIZVODNJI VOZILA U MALEZIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 09 Siječanj 2011

Image

Volkswagen koncern postupno povećava svoje aktivnosti u sjeveroistočnoj Aziji u okviru strategije gospodarskog rasta 2018. U prisutnosti premijera Malezije, Datuka Seri Najib Tun Razaka, Christian Klingler, član Upravnog odbora Volkswagen AG-a, s predstavnicima partnerske tvrtke 'DRB Hicom' potpisao je ugovor o lokalnoj montaži vozila. Za dugoročno priključenje malezijskog tržišta automobila se već od kraja 2011. treba početi proizvoditi model Passat. 'Priključenje tržišnog potencijala ASEAN-regije ima veliko značenje u dugoročnoj strategiji gospodarskog rasta Volkswagen koncerna', objasnio je Christian Klingler, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen AG-a zadužen za područje prodaje i marketinga, u Kuala Lumpuru. Prema njegovim riječima, naročito malezijsko tržište automobila s preko 570.000 prodanih vozila u 2010. godini igra važnu ulogu u strateškim planovima koncerna. 'Iskoristit ćemo postojeće strukture i kapacitete u tvornici DRB Hicom u Pekanu kako bismo sustavno povećali našu prisutnost na tržištu budućnosti u Maleziji', kaže dalje Klingler.

Image
U Maleziji će se krajem 2011. početi proizvoditi automobil VW Passat

U drugoj fazi širenja od kraja 2012. godine planirana je proizvodnja Volkswagen Jette i Passata na osnovi kompletne lokalne proizvodnje za malezijsko tržište. Početni kapacitet ove CKD proizvodnje trebao bi iznositi nekoliko tisuća vozila u godini te se postupno povećavati. Već u kolovozu 2010. Volkswagen koncern je s malezijskim partnerom DRB Hicom potpisao pismo namjere o analizi lokalne proizvodnje vozila. Partnerska tvrtka DRB Hicom raspolaže najvećom udrugom auto-proizvođača na u Maleziji, a u svojim tvornicama Pekan i Melaka proizvodi osobna i gospodarska vozila. S distribucijskom mrežom izgrađenom po cijeloj zemlji DRB Hicom je k tome važan trgovac vozila i uvoznik automobila u Maleziji.

(dvk)

Image

Zadnja Promjena ( Subota, 08 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL