Auto Portal - SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (3)
SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (3) PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011

Image

Ispravan motor ima jedva vidljive ispušne plinove te svaki intenzivan dim ukazuje na veću nepravilnosti u njegovom radu. Ako automobil ispušta ‘dimne signale’ treba hitno na servis, jer je u pravilu znak da motor treba temeljit popravak. To je znak da je motor prešao puno kilometara i da je bolje odustati. Plavičasti dim posljedica je izgaranja ulja u cilindrima, zbog istrošenih klipnih prstenova. Čađav dim ukazuje na loše izgaranje, koje najčešće nastaje zbog nepodešenog ili istrošenog sustava za ubrizgavanje te opće dotrajalosti motora. Kod dizelaša uzrok je često u visokotlačnoj (Bosch) pumpi. Ako kupujete rabljeni auto, posebice turbodizelaš, ne nasjedajte uvjeravanju da je crni dim kod dodavanja gasa ‘sitnica’, koja se lako rješava podešavanjem.

(žm)

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL