Auto Portal - TKO ĆE MI PLATITI ŠTETU IZAZVANU RUPOM NA CESTI
TKO ĆE MI PLATITI ŠTETU IZAZVANU RUPOM NA CESTI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011

Image

Zbog nesanirane rupe u kamenom pločniku, u koju je upao prednji kotač mog vozila, došlo je do oštećenja krajnika spone i amortizera. Tko odgovara za štetu i kako je mogu naplatiti?

Mladen N.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Za štetu odgovara grad, odnosno jedinica lokalne samouprave, na čijem se području nalazi takva površina, odnosno ulica. Ta odgovornost proizlazi iz Zakona o komunalnom gospodarstvu. Ako je grad ili jedinica lokalne samouprave prenijela svoje ovlaštenje na posebnu pravnu osobu, koje je po ugovoru dužna održavati stanje pločnika tada odgovornost grada ili jedinice lokalne samouprave i te posebne pravne osobe je solidarna te se možete naplatiti od bilo koga, od navedenih subjekata odštetne odgovornosti, u sudskom ili izvansudskom postupku.

Image
Štetu zbog oštećenja podvozja treba nadoknaditi pravni subjekt zadužen za održavanje prometnice

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Siječanj 2011 )
 
Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL