Auto Portal - KOREJSKA STRIJELA S MOTOROM 3.8 V6 NABILDANIM NA 303 KS
KOREJSKA STRIJELA S MOTOROM 3.8 V6 NABILDANIM NA 303 KS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Siječanj 2011

Image

Pravi sportski automobil ima motor smješten uzdužno sprijeda, iza kojeg je mjenjač, potom slijedi kardan i diferencijal na stražnje kotače. Upravo tu koncepciju koristi Hyundai Genesis Coupe, nova verzija korejskog odgovora na Nissan 370Z. Sportski model u pravoj 2+2 konfiguraciji dugačak je 463, širok 186 i visok 138 centimetara, a oprama se benzincima 2.0T sa 214 KS i 3.8 V6 sa 303 KS. Za naše tržište cijene još nisu određene, a u Njemačkoj slabiji model stoji 29.990, dok za snažnijega treba izbrojiti 34.990 eura. Moćnija verzija najveću snagu ispaljuje na 6300/min, a najveći je okretni moment od 361 Nm pri 4700/min. Uz pomoć 6-stupanjskog mjenjača do stotke ubrzava u samo 6,4 sekunde, a najveća je brzina elektronički ograničena na 240 km/h.

Image
Uzbudljiva vozna svojstva naglašavaju 19-colni alu naplaci s gumama 225/40 sprijeda i 245/45 straga te diskovi od 340 i 330 milimetara

Voznim svojstvima pogoduju nisko težište i povoljna aerodinamika. Najveći se užitak postiže isključivanjem ESP-a, kad se može ‘driftati’ kroz zavoje uz kontrolirano zanošenje stražnjeg dijela (power-slide). S obzirom na performanse, potrošnja od 10,3 litre nije pretjerana. Unutrašnjost je obložena kožom, brušenim aluminijem i gomilom luksuzne opreme. Korejci očito misle ozbiljno zagristi u klasu sportskih coupea. Evo kako probni vozači njemačkog Auto-Bilda ocjenjuju Genesis Coupe nakon probne vožnje. Plus: snažan motor, sportski dizajn, sigurno i uživajuće upravljanje, visokovrijedna serijska oprema i snažne kočnice. Minus: neprecizan mjenjač kod brzog šaltanja i stražnja sjedala su zbilja samo - pomoćna. Kad se sve zbroji i oduzme, ovo je dobar izbor za uživanje u sigurnoj sportskoj vožnji, uz prihvatljivu cijenu (naravno, po mjerilima imućnijih).

(žm)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL