Auto Portal - VOLKSWAGEN JE ZAŠTITNI ZNAK OČUVANJA PRIRODE
VOLKSWAGEN JE ZAŠTITNI ZNAK OČUVANJA PRIRODE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 04 Siječanj 2011
Image

Ugroženost raznolikosti vrsta pored klimatskih promjena pripada među najveće izazove našeg vremena. Volkswagen je u godini međunarodne raznolikosti vrsta 2010. povećao svoj angažman u zaštiti prirode i ugroženih vrsta diljem svijeta. U središtu međunarodne godine biološke raznolikosti je bila konferencija o zaštiti prirode Ujedinjenih naroda (COP 10), koja se održala u studenom u japanskom gradu Nagoya. Sudionici, a među njima i Volkswagen kao član inicijative 'Biodiversity in Good Company', su se složili oko dugoročnih ciljeva zaštite prirode i oko toga da se zaustavi biološko piratstvo.

Image

Volkswagen je jedan od članova osnivača inicijative 'Biodiversity in Good Company'. Poduzeća članovi iz Brazila, Japana i Njemačke su se obvezali na savjesno ophođenje s prirodnom raznolikošću vrsta. 'Volkswagenu ovaj projekt između ostaloga služi kao platforma za školovanje i dijalog. Objavljivanjem primjera dobre prakse preuzimamo funkciju uzora za ostale', kaže Jörg Waldeck, voditelj vanjskih odnosa koncerna.

Image

Ove je godine inicijativa privukla pažnju na sebe priručnikom biološke raznovrsnosti, a koji je izrađen u suradnji s Lüneburger Leuphana sveučilištem. On sadrži smjernice za provedbu upravljanja biološkim raznolikostima u poduzeću. Inicijativa je također predstavila i prezentaciju o značenju raznolikosti vrsta, koja je prikazana u Japanu i Njemačkoj te na kraju i na COP10 konferenciju u gradu Nagoya. U listopadu je prezentaciju bilo moguće pogledati u Wolfsburgu.

Image

Volkswagen sudjeluje i u europskoj „Business & Biodiversity“ kampanji pod vodstvom Global Nature Fund. Njezin cilj je povezati poduzeća i nevladine organizacije u mrežu kako bi se poboljšala zaštita raznolikosti vrsta u Europi. 'Zaštita vrsta je tema o kojoj je potrebno povećati osjetljivost šire javnosti. Zbog toga je Volkswagen i angažiran u ovoj europskoj inicijativi', nadalje govori Waldeck.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 03 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL