Auto Portal - HALO INTERCEPTOR VIŠENAMJENSKO VOZILO IZ BRITANIJE
HALO INTERCEPTOR VIŠENAMJENSKO VOZILO IZ BRITANIJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 05 Siječanj 2011

Image

Već smo predstavili velik broj letećih automobila, a ovom prilikom predstavljamo zanimljivo vozilo Halo Intersceptor koji je konstruirao britanski dizajner Phil Pauley. Halo Intersceptor u jednome nudi sportski automobil, avion, helikopter i jahtu, ali za razliku od dosadašnjih univerzalnih vozila koji objedinjuju više različitih topova u jednom, te se svojom transformacijom pretvaraju iz automobila u avion, ovo vozilo je zamišljeno u osnovnoj izvedbi koja se zove Intersceptor, a prije kupnje kupac mora odlučiti koju Interceptor verziju želi imati – osnovnu automobilsku verziju Helo, avionsku verziju koja ima oznaku Halo 120°, helikoptersku verziju Halo 46° ili jahtu s oznakom Halo 22°.

Image
Intersceptor Hello – cestovna hibridna verzija sportskog automobila juri 500 km/h

Intersceptor Hello je zamišljen kao sportski automobil s hibridnim pogonom koji do stotke ubrza za 2,3 sekunde i razvija najveću brzinu 500 km/h. Dugačak je 4,35 metara, visok samo 1,2 i širok 2,1 metara. Doseg cestovne verzije je oko 1100 km. Avionska verzija Halo 120° dugačka je 9,5 metara, a teška je pozamašnih 21,4 tone. Pokreću je dvije ogromne Pratt & Whitney mlazne turbine koje ostavaruju potisak od 79,6 kN. Raspon krila je 14,5 metara, a letjelica je visoka 5,22 metara. Projektanti su predvidjeli da bi ova letjelica trebala biti dva puta brža od zvuka, uz radijus leta od 2140 km.

Image
Avionska verzija Halo 120° leti brzinom koja je dva puta brža od zvuka

Helikopterska verzija Halo 46° namijenjena je onima koji žele uštedjeti vrijeme i energiju. Dugačak je 10,10 metara i visoka 2,7 metara, te je teška 2270 kg. Rotor helikoptera ima 5,5 metara, a razvija najveću brzinu 343 km/h. Doseg je 800 km, a može uz pilota i kopilota prevesti još dvije osobe. Jahta s oznakom Halo 22° dugačka je 11,15 metara, visoka 3 metara, te razvija najveću brzinu 63 čvora (117 km/h). Putna brzina je oko 38 čv (64 km/h) uz doseg od 2200 km.

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL