Auto Portal - Domaći sport
Domaći sport
11. RALLY POREČ OSVOJILA MAĐARSKA POSADA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 16 Studeni 2010

Image

Juraj Šebalj i Toni Klinc osvojili su drugo mjesto iza Mađara Janosza Szilagya i Anges Takacs na 11. Rallyu Poreč koji se 13. i 14. studenog vozio okolicom tog istarskog grada. Nakon 11 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom iznosio je samo 3,9 sekundi, dok je trećeplasirani Hermann Gassner sa suvozačicom Karin Thannhauser nakon posljednjeg brzinca ostao tek 1,7 sekundi iza Šebalja i Klinca. Rezultati prvih tri vozača svjedoče da se u Poreču i okolici vodila bespoštedna borba za pobjedu u posljednjoj utrci ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske.

Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Studeni 2010 )
Opširnije...
 
1. ISTRA RALLY DONIO RADOST POSADI ŠEBALJ I KLINC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 18 Listopad 2010

Image

Na trećoj utrci Prvenstva Hrvatske posada Juraj Šebalj i Toni Klinc ispunila je vlastita očekivanja plasmanom na treće mjesto ukupnog poretka 1. Istra rallya koji se u petak 15. i subotu 16. listopada vozio u okolici Pule. Usprkos manjim problemima s mjenjačem Mitsubishi Lancera Evo IX Šebalj i Klinc uspjeli su se nositi s brzim Talijanima u automobilima klase S2000, kao i znancima s domaćih staza Nikom Pulićem i Mađarom Janoszem Szilagyem. Nakon 9 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom Matteom Gambom u Peugeotu 207 S2000 iznosio je 32,9 sekudni, dok je prednost nad četvrtoplasiranim Pulićem u Lanceru Evo IX bila gotovo ista – 32,5 sekundi. Vrlo brz reli na čijem su se startu našle 62 posade uzeo je svoj danak, pa su se tako na cilju pojavila samo 42 automobila. Nakon uspjeha u Puli Juraj Šebalj i Toni Klinc preuzeli su vodstvo u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske, ali i potvrdili osvajanje naslova u Prvenstvu Hrvatske. Sezona završava utrkom u Poreču koja će se voziti u vikendu od 12. do 14. studenog.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 17 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
1. RALLY ISTRA 2010 OD 14. DO 16. LISTOPADA 2010. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 13 Listopad 2010
Image

U Istri će se od 14. do 16. listopada 2010. održati '1. Rally Istra' koji ima internacionalni značaj i upisan je u važećem sportskom kalendaru FIA-e. Istra Rally je ukupno dugačak 368 km od kojih 83,2 km čine 9 brzinskih ispita. Inozemnim timova koji sudjeluju je zajamčena FIA valjanost i u kotizaciji za one koji sudjeluju sa vozilima u klasi Super 2000 , N4, R3 će biti uključen boravak vozača i suvozača od srijede 13. listopada do nedjelje, 17. listopada u hotelu 'Top Standard' s uslugom noćenja i doručka. No, velika će novost biti bogati fond kumulativnih nagrada koji iznosi više od 55.000 eura, a koje će se podijeliti kako slijedi: 1. mjesto u ukupnom poredku 10.000 eura, za 2.mjesto 5.000 eura i za 3. mjesto 2500 eura.
Zadnja Promjena ( Utorak, 12 Listopad 2010 )
Opširnije...
 
OVAJ VIKEND U ŽMINJU ODRŽAT ĆE SE UTRKA UBRZANJA 401 STREET RACE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 01 Listopad 2010

Image
- Umjesto po kubičnim centimetrima, svrstavanje natjecatelja u klase od ove će se godine vršiti prema postignutim vremenima na kvalifikacijama
- Manifestacija započinje u subotu slobodnom noćnom vožnjom, a prve eliminacijske utrke vozit će se u nedjelju od 14 sati

Žminjska ulična utrka ubrzanja, poznatija kao '401 street race', ovaj će vikend, sedmu godinu zaredom, održati na državnoj cesti Žminj - Kanfanar. Novost u odnosu na protekle godine je izmjena pravilnika o podjeli natjecatelja po klasama. 'Svrstavanje vozača u klase prema kubičnim centimetrima je vrlo nezahvalan posao, jer je nemoguće ocijeniti koliko koji automobil postiže ubrzanje, pa se događalo da vozač svog nemoćnog suparnika ostavi već na samom startu za nekoliko dužina vozila. Od ove godine vozit će se kvalifikacijske vožnje na temelju kojih ćemo svrstati natjecatelje u sedam klasa posloženih prema postignutim vremenima od 10 do 17 sekundi. Na taj će način natjecanje biti transparentnije i, uvjereni smo, zanimljivije publici', rekao je predstavnik organizatora Davor Božac.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 30 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
OKTANSKI VIKEND U ŽMINJU I ZAGREBU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 01 Listopad 2010

Image

Jesen se prilično brzo zavukla u svaku poru Hrvatske. No ovog vikenda biti će prilično pakleno. Svoju dozu adrenalina oktanoglavci će potražiti u Žminju i Zagrebu. U Žminju će se ovog vikenda odviti jedna od atraktivnijih utrka ubrzanja ove sezone. Iako kratka staza, Žminj je uvijek privukao prilično publike s obzirom da se radi o istrijanskoj publici koja je ovisna o oktanima. Žminj je ujedno i zadnja utrka ubrzanja ove sezone, a Links drag team sprema se otići po još jedno postolje. Naime Ranko Aluga je sa Links Skylineom R33 GTR ove godine uhvatio tri plasmana na podiju na osiječkim Street Race Show utrkama. Bio bi to šlag na torti.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 30 Rujan 2010 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 151
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL