Auto Portal - Domaći sport
Domaći sport
ODRŽANA DVA TRENINGA ZA 8. NAGRADU RABAC-LABIN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 17 Travanj 2010

Image

Nervoza, nervoza i nervoza – jedine su riječi koje je velika većina od 92 vozača u 24 klase iz osam zemalja na subotnjim (17.4) treninzima 8. nagrade Rabac–Labin 2010. u Rapcu uspjela izgovoriti čekajući na startnoj liniji. Dva trening-natjecanja u subotu, jedan prije podne, s početkom u 10.30 sati te drugi u 13.30, omogućili su vozačima kvalitetnu pripremu za natjecanje u nedjelju 18.4.2010. Relativno sunčano vrijeme također je išlo u korist natjecatelja. U prvom redu najviše onima sa skromnim budžetom koji ovu utrku voze samo na ljetnim tzv. slick gumama, ali i ostaloj većini kojima u principu odgovara suha i brza podloga.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 18 Travanj 2010 )
Opširnije...
 
HRVATSKI AUTOMOBILIST VOZI ETCC PRVENSTVO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 25 Veljača 2010

Image

Hrvatski automobilist Nenad Javorina, član AKK Fridge Racing kluba, ove će se sezone okušati u Europskom prvenstvu turističkih automobila u klasi Super production s automobilom BMW 320 SP. Ovogodišnji kalendar ETCC natjecanja ima ukupno osam utrka, koje će se voziti na četiri europske staze. Riječ je prije svega o iznimno atraktivnim kružnim utrkama, koje su u rangu popularnog WTCC natjecanja, gdje se prošle godine natjecao i Marin Čolak. Prve dvije utrke održat će se 28. ožujka u Portugalu. Nažalost, zbog teške financijske situacije, Nenad će nastupiti na samo četiri od ukupno osam najavljenih utrka tijekom sezone. Utrke na kojima će biti prisutan hrvatski vozač su Oschersleben Motorsport Arena u Njemačkoj 5. rujna 2010. i Franciacorta u Italiji koja je na rasporedu 17. listopada 2010. godine. Kako doznajemo, automobil je trenutačno u fazi pripremanja, te će uskoro biti prikazan novinarima.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 24 Veljača 2010 )
Opširnije...
 
1. HRVATSKI AUTO MOTO FORUM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 25 Studeni 2009

Image

1. HRVATSKI AUTO-MOTO FORUM održat će se u hotelu Ambasador u Opatiji, 28. studenog 2009. pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta i Hrvatskog auto i karting saveza. Cilj i zadatak Foruma bazirat će se na podizanju nivoa i kvalitete sportskih natjecanja, usaglašavanju pravila organizacije i provedbe natjecanja kao i educiranju svih sudionika u organizaciji s pravilima i propisima koje moraju poštivati kako bi te manifestacije protekle u prvom redu sigurno, a brojnim gledateljima pružile užitak praćenja tih natjecanja te kako bi ona bila i adekvatno medijski popraćena. Teme ovogodišnjeg Foruma namijenjene vozačima bit će vezane za probleme sponzorstava, probleme oko uvoza opreme za sportska natjecanja bez carine, kako smanjiti troškove nastupa te kako se pripremiti za novu sezonu – izrada godišnjeg plana nastupa.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 25 Studeni 2009 )
Opširnije...
 
POREČKI RALLY ZA PRVENSTVO HRVATSKE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 18 Studeni 2009
Image

Kako je i najavljeno, ovogodišnje izdanje porečkog relija prošlo je uzubdljivo. S najavljene liste prijava skupili su se svi favoriti i u subotu krenuli u boj za što bolji plasman. U nedjeljno jutro najlošije su ušli Szilagy i Šaškin koji su dan ranije zaradili 30 sekundi penalizacije radi nepoštivanja itinerera na prologu. Prolog je najbolje odvezao Gassner, ispred Humara i Šebalja. Rally se nastavio u nedjelju ujutro, kada su Šebalj i Klinc u direktnoj borbi sa Sandelom i Gassnerom izbili na vodeću poziciju. Posljednjim prolaskom na brzincu 'Livade' povisili su prednost pred Gassnerom na 18,6 sekundi, te je do kraja natjecanja povisili prednost na velikih 25 sekundi prednosti. Iako su pobijedili i sakupili maksimalan broj bodova, nažalost titule prvaka u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji nisu uispjeli osvojiti. Dobrim vožnjama i osvojenim trećim mjestom u generalci, Szilagy je uspio osvojiti međunarodno prvenstvo Hrvatske, dok je Stanišić šestim mjestom osigurao naslov u domaćem prvenstvu.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 18 Studeni 2009 )
Opširnije...
 
POREČKI RALLY ZA PRVENSTVO HRVATSKE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 13 Studeni 2009

Image

Porečkim relijem prvenstvo Hrvatske u reliju ulazi u svoju završnicu. Već tradicionalna dobra posjeta vozača i publike, ponovno je najavljena vrlo bogatom startnom listom. Ona broji 61 posadu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Uz to, najavljena je i uzbudljiva borba za vrh. Sa startnim brojem jedan tu je najatraktivnije ime, Patrik Sandel - juniorski svjetski prvak iz 2006. godine, zatim Danijel Šaškin uvijek brzi raspoložen - prošlogodišnji pobjednik. A Šebalju će borbu za postolje sigurno htjeti pomutiti Humar u novoj Imprezi, zatim Gassner, Petrič, Szilagy, itd. Da situacija bude kompliciranija, Šebalj i Klinc imaju šanse osvojiti MOPH i PH, tako da će konačan rezultat Szilagya i Stanišića igrati odlučujuću ulogu. Obzirom da šansu za osvajanje oba naslova imaju samo u slučaju pobjede, kalkuliranja sigurno neće biti.

Zadnja Promjena ( Petak, 13 Studeni 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 26 - 30 od 151
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL