Auto Portal - Domaći sport
Domaći sport
2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 4.10.2009. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 25 Rujan 2009

Image

Experior, AMC, Drift klub i Power Tuning nastavljaju driftomaniju u Hrvatskoj. Nakon odličnog eventa u srpnju, na kojem se za postolje borilo 25 najboljih domaćih i slovenskih driftera, za listopad je najavljen još veći i uzbudljiviji Drift vikend. Svi koji su se zarazili najpopularnijim automobilskim sportom, sigurno će se pridružiti na poligonu AMC-a i proslaviti Praznik drifta s nama. Posjetitelje gladne uzbuđenja očekuju monstruozno snažni drift automobili koji twin drift voze na nevjerojatno malenoj udaljenosti i pri zaprepaštujućim brzinama. Vozače će bodriti dugonoge ljepotice koje će svojim zamamnim tijelima oduzimati dah. Portal 4Kotača.net ponovno traži najsnažniji automobil čijeg će vozača podariti vrijednom nagradom. Uz momke koji voze bočno, bit će prisutno i nekoliko vrhunskih oldtimera, među kojima će biti najvredniji i najočuvaniji primjerci u Hrvatskoj.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
401 STREET RACE 2009. OKTANSKI SPEKTAKL U ŽMINJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 24 Rujan 2009
Image

Žminjska ulična utrka ubrzanja, poznatija kao '401 street race' u svom će šestom izdanju, za vikend 3. i 4. listopada, osvanuti na novoj lokaciji - državnoj cesti Žminj - Kanfanar. Najatraktivniji oktanski spektakl u Istri tradicionalno privlači velik broj natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja. Posjetitelje očekuju nadmetanja u 'street raceu', odnosno ubrzanju na 401 metar, zatim 'street styleu', natjecanju u ljepoti automobila te db cupu, natjecanju u glasnoći audio sustava (SPL competition). Program započinje u subotu u večernjim satima, kada će se održati 'free run', slobodne vožnje pod reflektorima u kojima mogu nastupiti svi koji žele isprobati svoje i sposobnosti svog automobila. Prva utrka najavljena je za nedjelju u podne, a cjelokupna manifestacija trajat će do 20 sati. Kao atrakcija za publiku, najavljeni su već tradicionalni traktoristi koji će upregnuti svojih 30-ak konjskih snaga i nadmetati se na stazi. Također, nastupit će i motociklisti u 'freestyle' varijanti, ali i kao natjecatelji u zasebnoj kategoriji.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 23 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
FOTO NATJEČAJ EUROPSKOG PRVENSTVA BRDSKIH AUTO UTRKA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 19 Rujan 2009

Image
Marko Šivak

Foto natječaj u organizaciju AMK Buzet čija je glavna nagrada ulaznica za oktanski vikend u Buzetu dobio je i svoje pobjednike. Zahvaljujući mnogobrojnim entuzijastima i fotografima na mail adresu natječaja pristiglo je više od 100 fotografija pa je komisija organizatora imala težak zadatak odabrati najbolje. Iako su možda i svi zaslužili nagradu, izbor je pao na sljedeću petoricu pobjednika:
1. Darko Skender
2. Franko Marcenić
3. Robert Žežlina
4. Predrag Valentić
5. Bojan Tomić

Zadnja Promjena ( Petak, 18 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
EUROPSKO PRVENSTVO BRDSKIH AUTO UTRKA 28. BUZETSKI DANI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 18 Rujan 2009

Image

Auto moto klub Buzet već 27 godina uspješno organizira Međunarodnu brdsku auto utrku 'Buzetski dani', što se povodom buzetskih gradskih svečanosti održava na legendarnoj stazi Most-Peničići sredinom rujna. Ova automobilistička manifestacija tijekom gotovo tri desetljeća održavanja u brojnim je navratima nagrađivana za organizaciju od strane svojih krovnih organizacija, te je po broju gledatelja kojih se svake godine u Buzetu okupi više od 10.000 i riječima natjecatelja najbolja manifestacija ovakve vrste na području naše zemlje. Istinitost ove tvrdnje potvrdila je i Svjetska automobilistička organizacija (FIA) 2003. godine, koja je buzetsku utrku uvrstila u kalendar Europskog prvenstva na brdskim stazama. 'Buzetski dani – 2009' i ove je godine posljednja od 12 utrka Europskog prvenstva na brdskim stazama, koje su se održale u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj. Kao i svake godine, organizator na natjecanju očekuje više od 150 natjecatelja iz 12-tak europskih zemalja, a uz Prvenstvo Europe i nacionalno prvenstvo u Buzetu će svoje natjecanje održati i vozači prvenstva Slovenije. Uz najbolje automobiliste Hrvatske i Europe, buzetska utrka i ove će godine ugostiti natjecatelje povijesnih vozila koja se također boduju za Prvenstvo Europe.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 17 Rujan 2009 )
Opširnije...
 
ALPE ADRIA CLIO CUP 2009 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 28 Kolovoz 2009
Image

Predstojećeg vikenda na Hungaroringu će se održati još dvije utrke međunarodnog Alpe Adria Clio Cupa, a ovom prilikom od hrvatskih vozača, u konkurenciji 24 vozača iz 6 zemalja, nastupiti će samo Dan Lipošćak. Naša vozačica Tajana Koren, nakon ostvarenog 5. mjesta na Grobniku, na Hungaroringu nažalost nije u mogućnosti nastupiti. Ponovnim nastupom na Hungaroringu Clio Cup ulazi u drugu polovicu sezone, a utrke će se održati u sklopu FIA GT vikenda. Dan Lipošćak je ostvario na Hungaroringu u lipnju vrlo dobre rezultate, a nakon dva treća mjesta na Grobniku od njega se očekuje borba za sam vrh. U konkurenciji od 37 vozača, koliko ih je do sada nastupilo, mladi Ogulinac drži visoko 4. mjesto ukupnog poretka iza vodećeg talijanskog trojca.
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 27 Kolovoz 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 151
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL