Auto Portal - Domaći sport
Domaći sport
POSADA ŠEBALJ I KLINC NA RALLY AJDOVŠČINA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 25 Kolovoz 2009

Image

Rally Ajdovščina koji se bodovao za hrvatsko i slovensko prvenstvo bio je jedan od najatraktivnijih ove sezone. Kao i uvijek u Sloveniji, publike nije manjkalo. Uz to, odabir zanimljivih staza, brojnost natjecatelja i lijepo vrijeme kumovali su pravom oktanskom spektaklu. Naša najbolja posada, Šebalj-Klinc, zabilježila je još jednu pobjedu za prvenstvo Hrvatske, no njihov apetit za osvajanje relija ipak nije zadovoljen. Završili su kao četvrti u generalci, dok je ukupnu pobjedu odio Peljhan ispred Gassnera i Petriča.

Zadnja Promjena ( Utorak, 25 Kolovoz 2009 )
Opširnije...
 
CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009. NA ASFALTU AMC CENTRA U ZAGREBU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 08 Srpanj 2009
Image

Prvo otvoreno prvenstvo Hrvatske u driftu okupilo je 21 vozača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Kako se naše prvenstvo boduje i za slovenski Drift Pokal, stazu AMC centra pohodio je velik broj odličnih vozača iz Slovenije. Oktanski vikend bio je ispunjen mirisom spaljenih guma, no gledatelji su mogli uživati i u izboru najljepšeg automobila, u organizaciji magazina Power Tuning, u potrazi za najsnažnijim automobilom u HR (u organizaciji 4Kotača.net), utrkama RC Drift bolida i zanosnim plesačicama. Ukratko, za svakoga ponešto. Drifteri su subotu iskoristili za trening, kako bi na dan utrke bili maksimalno spremni i uvježbani. Sama utrka bila je zakazana za nedjeljno poslijepodne, kada su natjecatelji krenuli s kvalifikacijama. Kroz četiri kvalifikacijska kruga suci su izabrali 16 najboljih vozača koji prolaze u utrku. U samu utrku, gdje dva vozača voze jedan protiv drugoga, kvalificiralo se šest domaćih vozača, devet slovenskih i jedan vozač iz BiH.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 08 Srpanj 2009 )
Opširnije...
 
ALPE ADRIA CLIO CUP NA GROBNIKU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2009

Image

Utrka u subotu na Grobniku na najbolji je način pokazala koliko prevrtljivo i nepredvidljivo može biti vrijeme na jedinoj hrvatskoj stazi. Svaka od tri utrke doživjela je vlastiti prolom oblaka, a najsnažnija kiša zatekla je upravo sudionike Alpe Adria Clio Cupa. Upravo u trenucima kada su se vršile posljednje pripreme za početak kruga za zagrijavanje na stazu se, kao po pravilu, obrušio pljusak, koji je na isti način 'razveselio' i utrke drugih prvenstava. Međutim, kiša s početka utrke bila je tek uvod u pravi potop koji je nastupio nešto kasnije da bi do kraja utrke kiša prestala te su posljednjih nekoliko krugova trkači odradili okupani popodnevnim suncem. Početak utrke je zbog pljuska bio prava lutrija u kojoj je najvažnije bilo o(p)stati na stazi, nekoliko vozača ušlo je i u boks kako bi otklonili probleme sa smanjenom vidljivošću u kokpitima, a najbolje se u cijelom kaosu snašao Giancarlo Lenzotti, koji je nakon odlaska 'safety cara' sa staze preuzeo vodstvo od momčadskog kolege Christiana Ricciarinija dok se najbrži s treninga Dan Lipošćak morao zadovoljiti trećim mjestom s 7 sekundi zakašnjenja za Ricciarinijem.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 06 Srpanj 2009 )
Opširnije...
 
ALPE ADRIA CLIO CUP NA GROBNIKU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 03 Srpanj 2009

Image

Predstojećeg vikenda vozači Alpe Adria Clio Cupa nastupiti će na trećoj ovogodišnjoj etapi ovog međunarodnog natjecanja, na Grobniku. Utrke će se održati u sklopu manifestacije pod nazivom 'Nagrada Matulja 2009', a na kojoj bi trebali nastupiti i vozači Prvenstva Hrvatske i Slovenije. Za vikend na domaćem terenu prijavljeno je 18 vozača Clio Cupa iz Italije, Švicarske i Slovenije, a među njima i naši predstavnici Dan Lipošćak i Tajana Koren. Obzirom da se radi o poznatoj stazi na kojoj je Lipošćak s istim automobilom nastupao i lani mogao bi pomrsiti račune do sada dominantnim talijanskim vozačima. Nakon održane četiri utrke vodstvo u ukupnom poretku drži Talijan Giancarlo Lenzotti a slijede sunarodnjaci Cristian Ricciarini i Luca Casadei.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 02 Srpanj 2009 )
Opširnije...
 
ODJECI RALLY UTRKE U OPATIJI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 03 Srpanj 2009

Image

Opatijski rally bio je za posade sve, samo ne jednostavan. Iako je otkazivanjem nekih brzinaca trasa spala samo na BI Poljane, Učku i Permane, promjenjivo vrijeme je napravilo ovaj rally vrlo teškim. U konačnom poredku, Šebalj i Klinc su potvrdili svoju dominaciju, no posao nije bio nimalo lagan. Da je to tako potvrdili su i brzi konkurenti već prvog dana, kada su pobjednici pali na četvrto mjesto. Ipak, u nastavku natjecanja nisu ništa prepustili slučaju, te su pobijedili na svim subotnjim brzincima i na kraju slavili sa skoro minutu prednosti ispred Szilagya i Petriča.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 02 Srpanj 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 45 od 151
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL