Auto Portal - Ekspert za mehaniku
Ekspert za mehaniku
ISPUŠNI SUSTAV OSIGURAVA RAD MOTORA, SMANJUJE BUKU I PROČIŠĆAVA ISPUŠNE PLINOVE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2008

Image

Ispušni sustav s katalizatorom omogućava da vruće ispušne plinove očisti od svih nečistoća, posebno od toksičnih CO, HC, NOx te da ih nakon toga kao ekološki prihvatljive odvede izvan motora. Druga važna uloga ispušnog sustava je smanjenje buke ispušnih plinova. Sastoji se od ispušnog kolektora, prednje cijevi s prirubnicom, katalizatora, filtra krutih čestica (dizel motori), srednje cijevi, srednjeg ispušnog lonca, zadnje cijevi i zadnjeg ispušnog lonca. Najopterećeniji dijelovi ispušnog sustava su oni koji su najbliži motoru te radi toga trpe najveće opterećenje.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 21 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
REDOVITA KONTROLA ULJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 09 Siječanj 2008

Image
Mnogi zanemaruju redovito kontroliranje razine motornog ulja, zbog čega se motor može oštetiti i uništiti. Svaki motor troši ulje, jer treći klipni prsten ne ostruže cjelokupni sloj ulja sa stijenki cilindara i ono potom izgara. Dopuštena potrošnja ulja je od 0,2 do 0,6 posto potrošnje goriva, dakle, do pola litre na 1000 kilometara. Ulje se gubi i na ventilskom mehanizmu te na brtvilima i semerinzima (posebice kod starih motora). S vremenom se povećava i trošenje i gubljenje motornog ulja te je preporučljivo prilikom svakog dolijevanja goriva provjeriti razinu motornog ulja.

Zadnja Promjena ( Utorak, 08 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
PRANJE SUVREMENIH MOTORA VIŠE ŠTETI NEGO KORISTI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 07 Siječanj 2008

Image

Pranje motora sa sredstvom za odmašćivanje i vodenim mlazom pod tlakom kod novije generacije motora može napraviti više štete nego koristi. Razlog tome je primjena elektronike i elektronskih sustava. Svako vozilo danas ima elektronski sustav ubrizgavanja, sustav paljenja a u prostoru motora mogu biti smješteni više kompjutora za nadzor pojedinih funkcija. Navedeni sustavi su osjetljivi i ne podnose vlagu, oksidaciju niti bilo kakve deterđente za pranje motora. Mnogi će se zapitati zašto su se bez problema mogli prati motori starije generacije. Takvi motori su imali vrlo malo elektrike a elektronike ništa ili minimalno. Nakon pranja takvog motora trebalo je samo komprimiranim zrakom osušiti električne sklopove, razvodnik paljenja, kablove za svjećice i bobinu, nakon toga motor bi veselo upalio.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 06 Siječanj 2008 )
Opširnije...
 
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL