Auto Portal - Elitni automobili
Elitni automobili
LINCOLN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 13 Travanj 2008

Image

U Fordu su već 1922. shvatili da uz visokoserijske modele za radničku klasu trebaju proizvoditi i luksuzne automobile za gospodu. Preuzeli su tvrtku Lincoln (utemeljenu 1917.), kojoj je trebalo samo nekoliko godina da stane uz bok s Cadillacom i Oldsmobileom. Iako je Ford više od drugih elitnu marku utopio u konfekcijsku proizvodnju, zadržao je dovoljno elitnog stila i mirisa luksuza. Dvije trećine Amerikanaca pojma nemaju da ti automobili imaju ikakve veze s Fordom, a zvučno ime izaziva strahopoštovanje. Više za uspjeh nije potrebno.

Image

Pripadnost koncernu iz Detroita osiguralo je privlačan omjer plaćenog i dobivenog, što je i najveća vrlina tih automobila. U osnovnom su programu limuzine visoke srednje klase Zephyr i LS, sa 224 i 284 KS, sportska limuzina visoke klase MKS sa 320 KS te kultna krstarica Town Car (549 i 562 cm) sa 'samo' 242 KS. Lincoln je zanimljiv i elitnim terencima Aviator i Navigator, koji osiguravaju trećinu profita, a velik hit je novi crossover MKX, predstavljen početkom godine u Detroitu. Na žalost ne uvozi se na naše tržište.

(žm)

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 13 Travanj 2008 )
Opširnije...
 
INFINITI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 18 Oľujak 2008

Image

Ono što je Toyota 1985. napravila s Lexusom, a Honda godinu potom s Acurom, Nissan je 1989. napravio s brandom Infiniti. Bio je to pun pogodak, jer je već u prvoj godini utrostručena prodaja luksuzno 'preodjevenih' modela Nissana. Ponuda danas počinje modelom G35, izvedenom iz Nissana Skyline, čija je sportska izvedenica G35 Sport Coupe sa 280 KS srodna s Nissanom 350 Z. Iznad je rangirana limuzina visoke srednje klase dugačka 489 cm, u izvedbama M35 (280 KS) i M45 (335 KS).

Zadnja Promjena ( Utorak, 18 Oľujak 2008 )
Opširnije...
 
DAIMLER PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 13 Oľujak 2008

Image

Iako podsjeća na njemački Daimler-Benz, odnosno DaimlerChrysler, Daimler je najstarija engleska tvrtka, osnovana 1986. godine. Od 1960. je u sklopu tvrtke Jaguar Cars Limited. Kultni brand otada je namijenjen najluksuznijim modelima Jaguara. U ponudi je jedan, vrhunski model Super Eight, izveden iz Jaguara XJ. Prvi je model predstavljen 1968., model druge generacije stigao je 1986., a aktualni model treće generacije predstavljen je prošle jeseni.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 13 Oľujak 2008 )
Opširnije...
 
CADILLAC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 06 Oľujak 2008

Image

Kad bi prosječne Amerikance u anketi pitali koji je najelitniji i najbolji auto na svijetu, najmanje 80 posto bi napisalo - Cadillac. Luksuzni brand General Motorsa, najvećeg koncerna na svijetu, datira iz 1902. već desetljećima uspješno prodaje visokoserijske GM modele upakirale u luksuzno odijelo, što je dokazana formula uspjeha na američkom tržištu. Najuspješniji je model Eldorado, najdugovječnija elitna američka limuzina. Proizvodila se od 1953. do 2003. godine. Cadillac je 90-ih kratkotrajno razvodnio elitni brand, nuđenjem ušminkane Opel Omege pod nazivom Catera. No, 'Cadillac za sirotinju' bio je promašaj.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 05 Oľujak 2008 )
Opširnije...
 
BENTLEY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 05 Oľujak 2008

Image

Nakon što je ostao kratkih rukava u namjeri da preuzme Rolls Royce, Volkswagen je utjehu potražio u kupnji Bentleyu, koji je desetljećima slovio kao elitna marka Rolls-Roycea. Slavna tvrtka Bentley Motors Ltd, peterostruki pobjednik glasovite utrke '24 sata Le Mansa', došla je u vlasništvo Rolls-Roycea 1931., nakon bankrota. Do 2002. proizvedeno je 40 tisuća nabrijanih elitnih auta, koji su se od RR modela razlikovali po nešto manje kroma i luksuzne opreme i moćnijim turbo motorom.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Oľujak 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 5 od 12
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL